Eλλάδα: Aντιδράσεις για τη δήλωση Κοτζιά περί τζιχαντιστών

Η Ευρώπη θα πλημμυρίσει μετανάστες και τζιχαντιστές εάν η Ελλάδα καταρρεύσει λόγω της οικονομικής κρίση, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νίκος Κοτζιάς, και η δήλωσή του αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία είπε ότι ο κ. Κοτζιάς «τα έκανε μαντάρα».Το Ποτάμι επισήμανε ότι ό Υπουργός Εξωτερικών ήθελε «προφανώς να κάνει ένα ντουζ φόβου στη διεθνή κοινή γνώμη»,

και ότι παραγνωρίζει πως «η εικόνα της Ελλα΄δας που περιγράφει, είναι εφιαλτική πρωτίστως για μας τους Έλληνες».Και το ΠΑΣΟΚ, καλώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να επέμβει προσωπικά», δηλώνει ότι «εάν επεκταθούν και στην εξωτερική πολιτική οι επικοινωνιακές μέθοδοι που έχει επιλέξει η κυβέρνηση στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής και της διαπραγμάτευσης με την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, με προεξάρχοντα τον κ. Βαρουφάκη, η ζημιά μπορεί να είναι ασύμμετρα μεγαλύτερη».Ο κ. Κοτζιάς προέβη στην επίμαχη δήλωσή του περί «πολιτικού ρατσισμού κατά της Ελλάδας», κατά την διάρκεια συνέντευξής του σε ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα στη Ρίγα της Λετονίας όπου παρέστη στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών.«Θα υπάρξουν δεκάδες εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές που θα έρθουν στην Ευρώπη, αν καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα. Τα δυτικά Βαλκάνια δεν είναι σταθεροποιημένα και μετά έχουμε την Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ και τη Βόρεια Αφρική» φέρεται, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, να είπε ο κ. Κοτζιάς.Επισήμως στην Ελλάδα δεν αναρτήθηκαν αυτές οι δηλώσεις στον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών, ούτε όμως και διαψεύστηκαν από την Παρασκευή το βάρδυ που μεταδίδουν την είδηση, μαζί και με τις αντιδράσεις, όλα τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.Επίσης ο κ. Κοτζιάς άσκησε κριτική στο τρόπο που παρουσιάζουν ξένα ΜΜΕ και πολιτικοί από άλλες χώρες της Ευρωζώνης την Ελλάδα.«Πρόκειται για πολιτιστικό ρατσισμό. Είναι αναγκαιότητα για το μέλλον της Ευρώπης να βρεθεί ένας άλλος τρόπος συμπεριφοράς για την Ελλάδα. Είναι επίσης γεωστρατηγική αναγκαιότητα» είπε ο κ. Κοτζιάς όπως μεταδίδει το Reuters και πρόσθεσε: «Αντ’ αυτού επιχειρήθηκε να συντριβεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τις πρώτες ημέρες. Τώρα αυτό γίνεται πιο αργά. Αλλά τι θα ακολουθήσει μετά; Δεξιός εξτρεμισμός και χάος».Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν κατά της Γερμανίας:«Οι Γερμανοί θέλετε να πάθουμε ασφυξία. Εντάξει…. Μας κατηγορείτε ότι σπαταλήσαμε λεφτά… Δεν μπορεί κανείς να αρνείται στην Ελλάδα πράγματα που έχει δώσει στην Γερμανία» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στη συμφωνία του Λονδίνου του 1953 όπου αποφασίστηκε η ριζική μείωση του χρέους της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (ΟΔΓ) και η ταχεία ανοικοδόμηση της μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα