Euro 2020: Η ακριβότερη 11άδα της διοργάνωσης αξίζει 1 δισ.!

Οι πολύτιμοι αστέρες του ποδοσφαιρικού χρηματιστηρίου παίρνουν θέση στη «μάχη» του φετινού Euro και συγκροτούν μια 11άδα που αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ!

Euro χωρίς τα μεγάλα και πανάκριβα αστέρια των κορυφαίων πρωταθλημάτων δεν γίνεται. Έτσι και φέτος, όπου οι πολύτιμοι παίκτες των ευρωπαϊκών γηπέδων ετοιμάζονται να δώσουν τα πάντα για το τρόπαιο, (11/6), να δικαιολογήσουν και γιατί όχι να αυξήσουν κατακόρυφα την ήδη «αστρονομική» αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Πέντε χρόνια μετά το τελευταίο Euro

και με βάση το πόσο έχουν αυξηθεί τα ποσά για μεταγραφές στο μεσοδιάστημα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η ακριβότερη ενδεκάδα του φετινού τουρνουά φτάνει στον... Θεό.

Συγκεκριμένα, προσεγγίζει σε συνολική αξία το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, εν πολλοίς χάρη στους Κιλιάν Μπαπέ (160), Χάρι Κέιν (120), Κέβιν Ντε Μπρόινε και Τζέιντον Σάντσο (100) που ξεπερνούν το φράγμα των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Συνολικά, τρεις από τους 11 παίζουν στην εθνική Αγγλίας, δύο στην Ολλανδία και στην Πορτογαλία, κι από ένας σε Σκωτία, Βέλγιο, Ιταλία και Γαλλία. Δείτε αναλυτικά τους 11 ακριβότερους παίκτες ανά θέση (σύστημα 4-4-2):

Τερματοφύλακας: Τζίτζι Ντοναρούμα (Ιταλία, 60 εκατ. ευρω)

Άμυνα: Ζοάο Κανσέλο (Πορτογαλία, 55 εκατ.), Ρούμπεν Ντίας (Πορτογαλία, 75 εκατ. ), Ματάις Ντε Λιχτ (Ολλανδία, ), Άντριου Ρόμπερτσον (Σκωτία, 65 εκατ.)

Μεσαία γραμμή: Τζέιντον Σάντσο (Αγγλία, 100 εκατ.), Φρένκι Ντε Γιονγκ (Ολλανδία, 90 εκατ.), Κέβιν Ντε Μπρόινε (Βέλγιο, 100 εκατ.), Ραχίμ Στέρλινγκ (Αγγλία, 90 εκατ.)

Επίθεση: Χάρι Κέιν (Αγγλία, 120 εκατ.), Κιλιάν Μπαπέ (Γαλλία, 160 εκατ.)

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα