Eurosuccess: Οι μαθητές στον κόσμο της επιχειρηματικότητας

Το έργο De-Schooling in School: Re-shaping School Practices to Bring Motivation, Grit and Choice in Disadvantaged Youth Learning είναι ένα έργο Βασικής Δράσης 2 χρηματοδοτημένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση κάτω από το πρόγραμμα Erasmus+. Έχει ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2015 και αποτελείται από επτά οργανισμούς από τέσσερις διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, και ο κάθε οργανισμός

συμβάλει στη διεκπεραίωση αυτού του καινοτόμου έργου με τη δική του γνώση και εμπειρία.

Τι είναι το έργο De-Schooling

Το έργο αναγνωρίζει το εξής πρόβλημα: η σύγχρονη εκπαίδευση παρουσιάζει αρκετές ελλείψεις, με κυρίως έλλειψη, την αποτυχία παροχής των απαραίτητων δεξιοτήτων και γνώσεων στους μαθητές, με σκοπό την προετοιμασία τους για την αγορά εργασίας. Το έργο αναγνωρίζει επίσης ότι η συμβατική εκπαίδευση δεν παρακινεί τους μαθητές, και ως αποτέλεσμα, η πλειοψηφία από αυτούς δεν ενδιαφέρονται αρκετά για την εκμάθηση νέων πραγμάτων.

Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα επιθυμεί να παρέχει νέες εκπαιδευτικές πρακτικές και εργαλεία που να ικανοποιούν τις παραπάνω απαιτήσεις. Ως εκ τούτου, ο κύριος στόχος του προγράμματος αυτού είναι να ξεφύγει από τις παραδοσιακές μεθόδους εκπαίδευσης, και να κινηθεί προς νέες και καινοτόμες μεθόδους μάθησης και πρακτικές, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν κίνητρο και επιλογή στους μαθητές.

Η πρόοδος του έργου

Το έργο De-Schooling βρίσκεται ήδη στον πρώτο χρόνο της εφαρμογής του και πολλά έχουν συμβεί καθ’ όλη τη διάρκεια αυτή.

Μεταξύ 20 και 24 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκπαιδευτική δραστηριότητα εμπειρογνώμων για την παροχή νέων εκπαιδευτικών πρακτικών και εργαλείων σε μαθητές, στις εγκαταστάσεις του ιδιωτικού σχολείου Highgate – εκ των εταίρων στο έργο, στη Λευκωσία, στην οποία συμμετείχαν 30 δάσκαλοι και εμπειρογνώμονες από Κύπρο, Ρουμανία και Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εκπαιδευτικής δραστηριότητας οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το κέντρο καινοτομίας της Microsoft το οποίο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, καθώς και να ενημερωθούν για τα διάφορα εργαλεία και τεχνικές που υλοποιούνται από το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου προκειμένου να υποστηρίξει τους φοιτητές και τους απόφοιτους στην ανάπτυξη των αναγκαίων δεξιοτήτων και ικανοτήτων, ούτως ώστε να είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η 2 συνάντηση της κοινοπραξίας εταίρων του έργου, κατά την διάρκεια της οποίας, οι εταίροι συζήτησαν την πορεία διεκπεραίωσης των παραδοτέων του έργου καθώς επίσης και θέματα σχετικά με τη διαχείριση και διασφάλιση της ποιότητας, προώθησης και ενημέρωσης προς τις ομάδες στόχους κλπ.

Επόμενα βήματα

Η οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων και η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος στην Κύπρο είναι τα επόμενα βήματα του έργου. Παράλληλα, τον Μάρτιο του 2017, μαθητές από όλες τις χώρες του έργου θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτική εκπαίδευση στην Κύπρο, όπου θα εμπλακούν και θα λάβουν γνώση των υλικών και εργαλείων τα οποία έχουν αναπτυχθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, DE-SCHOOLING IN SCHOOL: Re-shaping School Practices to Bring Motivation, Grit and Choice in Disadvantaged Youth Learning project and other European projects, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την Eurosuccess Consulting στο 22 420 110 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.eurosc.eu

Keywords
Τυχαία Θέματα