FoodPrint: Πανευρωπαϊκή εκδήλωση δικτύωσης

Η εκστρατεία «FoodPrint» για την μείωση της σπατάλης τροφίμων ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία σε ακόμα μια δράση της. Συμμετείχε μέσω διαδικτύου σε πανευρωπαϊκή εκδήλωση που οργάνωσε το πρόγραμμα Life Foster.

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022, (ώρα Κύπρου 16.00) και όλοι οι συμμετέχοντες προγραμμάτων Life

είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δράσεις και καινοτόμες εφαρμογές τους, μέσω διαδικτύου στον σύνδεσμο ZOOM.

Την παρουσίαση του προγράμματος FoodPrint  είχε αναλάβει με απόλυτη επιτυχία ο Διευθύνων Σύμβουλος της Parpounas Sustainability Consultants, κ. Κυριάκος Παρπούνας.

Η εκστρατεία FoodPrint κλιμακώνεται όλο αυτό τον χρόνο με δραστηριότητες δικτύωσης τόσο στην Κύπρο όσο και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μείωση σπατάλης τροφίμων για στήριξη των οικονομικών μας

Η μείωση της σπατάλης τροφίμων  είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε. Συνεπάγεται εξοικονόμηση σε χρήματα σε μια περίοδο που νοικοκυριά και επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ακρίβειας. Η μείωση της σπατάλης θα φέρει μείωση του περιβαλλοντικού κόστους στην διαχείριση των αποβλήτων καθώς και καλύτερη διαχείριση φαγητού για στήριξη ευάλωτων ομάδων που έχουν ανάγκη.

Οι Κύπριοι καταναλωτές χρειάζεται να αγοράζουν όσα είναι αναγκαία για το νοικοκυριό, να τα αποθηκεύουν σωστά και να τα καταναλώνουν έγκαιρα, αποφεύγοντας την σπατάλη.

Την εκστρατεία FoodPrint υλοποιούν το συγκρότημα «Δίας», ως συντονιστής και με εταίρους, την ΟΕΒ, το Τμήμα Περιβάλλοντος, τους συμβούλους Opinion and Action και Parpounas Sustainability Consultants καθώς και τους Φίλους της Γης.

H εκστρατεία συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ και ειδικότερα από το πρόγραμμα Life.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν πληροφορίες στο: www.FoodPrintcy.eu

Επίσης μπορούν  να μετρήσουν και μειώσουν την σπατάλη τροφίμων που κάνουν στο σπίτι μέσω του υπολογιστή τροφίμων στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://foodprintcy.eu/calculator/

Στηρίξετε την Πλατφόρμα Συνεργασίας https://foodprintcy.eu/collaboration-platform/el/

Keywords
Τυχαία Θέματα
FoodPrint#45πανευρωπαϊκή,FoodPrint#45panevropaiki