Guardian: Η Βόρεια Κορέα απαγορεύει τα στενά τζιν λόγω... καπιταλισμού

Την καπιταλιστική αισθητική και τα πρότυπα χωρών της Δύσης που έχουν εισχωρήσει στα μυαλά των νέων της επιχειρεί να σταματήσει η Βόρεια Κορέα.

Τα στενά τζιν, τη χαίτη στα μαλλιά και το body piercing θα πρέπει να θεωρούνται πλέον απαγορευμένα στη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Ειδικότερα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να έχει απαγορεύσει

τα συγκεκριμένα αξεσουάρ και τάσεις μόδας ως σύμβολα του «καπιταλιστικού τρόπου ζωής».

Το έντυπο της Βρετανίας, επισημαίνει πως η επίσημη εφημερίδα της Β. Κορέας είχε υπογραμμίσει πως πρέπει να μπει ένα «φρένο» στην «καπιταλιστική κουλτούρα» καθώς οι νέοι «αγκαλιάζουν» όλο και περισσότερο τα δυτικά πρότυπα.

Η εφημερίδα της κεντρικής επιτροπής του Εργατικού Κόμματος του Βορρά «Rodong Sinmum» σημείωνε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ακόμη και για το παραμικρό σημάδι του καπιταλιστικού τρόπου ζωής και να αγωνιστούμε να το ξεφορτωθούμε».

Το Πιονγκγιάνγκ ορίζει μέσα από έντυπο που έχει εκδώσει τον ενδεδειγμένο τρόπο ενδυμασίας και στιλιστικών επιλογών για άνδρες και γυναίκες.
Μάλιστα, για την κόμμωση και τα χτενίσματα, στους άνδρες δεν επιτρέπεται η χαίτη, τα καρφάκια, και η βαφή.

Ταυτόχρονα, το «Metro» αναφέρει πως απαγορεύονται επίσης τα στενά τζιν, τα τρυπήματα στη μύτη και στα χείλη, καθώς και επώνυμα μπλουζάκια.

Πηγή: sputniknews.gr 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Guardian, Βόρεια Κορέα,Guardian, voreia korea