H έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τον Οργανισμό Νεολαίας

Η Υπηρεσία έχει διενεργήσει οικονομικό έλεγχο και έλεγχο συμμόρφωσης. Τα σημαντικότερα ευρήματα/συστάσεις του ελέγχου αφορούν στα εξής:

*Απορρόφηση/αξιοποίηση αδαπάνητης κρατικής χορηγίας μέσα από τους Προϋπολογισμούς των επόμενων ετών.

*Ετοιμασία του Προϋπολογισμού εντός των χρονικών πλαισίων που τίθενται από το Υπουργείο Οικονομικών.

*Εισηγήσεις/επισημάνσεις που προέκυψαν από την εξέταση των διαδικασιών για επιχορήγηση δράσεων που αναλαμβάνουν νέοι της Κύπρου

κάτω από το πρόγραμμα «Πρωτοβουλίες Νέων»:

*Λήψη απαραίτητων μέτρων/ασφαλιστικών δικλίδων, προκειμένου να διασφαλιστεί η νομιμότητα και κανονικότητα των χορηγήσεων στους δικαιούχους, καθώς και η ίση μεταχείριση μεταξύ των αιτητών.

*Ανεπαρκείς διαδικασίες για αποτελεσματικότερο έλεγχο των καταβληθέντων ποσών, βεβαίωση εσόδων και εξόδων επιχορηγούμενων δραστηριοτήτων και επιβεβαίωση πληροφοριών αιτήσεων.

*Πιστή εφαρμογή των προνοιών του Οδηγού για επιχορήγηση των δράσεων.
Καθορισμός ορίων από τον Οργανισμό για χορηγία της κάθε δράσης και συνεχή αξιολόγησή τους. 

*Πιστή εφαρμογή των προνοιών του Οδηγού σχετικά με το πρόγραμμα «Φοιτητές σε Δράση» .
Παρακολούθηση της σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών εσωτερικού ελέγχου και αξιοποίηση των ευρημάτων του.

Παρακολούθηση της συμμόρφωσης με τις συμβατικές υποχρεώσεις του αναδόχου για τις υπηρεσίες καθαριότητας των έργων υποδομής και γραφείων του ΟΝΕΚ.

Τα πορίσματα του ελέγχου, μαζί με τις εισηγήσεις μας, κοινοποιήθηκαν με επιστολή μας στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΝΕΚ, Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Οικονομικών, Αν. Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας, Εκτελεστικό Διευθυντή ΟΝΕΚ και Αν. Διευθύντρια Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού για σχόλια και απόψεις, σχετικά με τα θέματα που αφορούν τον καθένα ξεχωριστά, καθώς και για τη λήψη των αναγκαίων διορθωτικών μέτρων.

Αυτούσια η έκθεση ΕΔΩ 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα