H «προεδρία» αντέκρουσε τα δημοσιεύματα για τον εν αποστρατεία Τούρκο στρατηγό

Λύπη εκφράζει η «προεδρία» στα κατεχόμενα για το γεγονός ότι συνεχίζονται από άτομα, που «αυτοπροσδιορίζονται ως δημοσιογράφοι και καθοδηγούνται από διάφορες εστίες» ισχυρισμοί που μοιάζουν με χειραγώγηση με στόχο την παραπλάνηση του «λαού» με δημοσιεύσεις που άλλοτε είναι αναληθείς και άλλοτε παραποιημένες.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο παράνομος «Μπαϊράκ» μετέδωσε πως στην εν λόγω ανακοίνωση η «προεδρία» χαρακτήρισε τέτοιες πρακτικές ντροπή για τη δημοκρατία και την κοινωνική ειρήνη και στράφηκε εναντίον της

αντιπολίτευσης. Το ζήτημα αφορά τις δηλώσεις του εν αποστρατεία Τούρκου στρατηγού και πρώην «διοικητή» των «δυνάμεων ασφαλείας», Ατλάν Ερ.

Διαβάστε επίσης: Απαντά στα δημοσιεύματα για φερόμενη συνάντηση με αξιωματικό ΕΦ ο Αλτάν Ερ

«Η συνεχιζόμενη αύξηση των ανήθικων και αναληθών ισχυρισμών που διατυπώνονται συστηματικά εναντίον του προέδρου Ερσίν Τατάρ από συγκεκριμένο άτομο, έμμισθο ‘προσωπικό’ της εφημερίδας Γενί Ντουζέν και του Kanal Sim, ιδιοκτησίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΡΤΚ, δείχνουν την ανοχή των διαχειριστών της εφημερίδας και του καναλιού, σε απρεπείς και ανήθικες δημοσιεύσεις που με κάθε ευκαιρία ντροπιάζουν έντιμες έννοιες όπως η “δημοκρατία” και η “ηθική των μέσων ενημέρωσης”» αναφέρεται.

Επίσης, σχολιάζοντας τις πρωτοσέλιδες αναδημοσιεύσεις της εφημερίδας Αβρούπα, η «προεδρία» τις χαρακτήρισε απερίσκεπτες υποστηρίζοντας  ότι αυτό το γεγονός αποδεικνύει το ρητό: «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου» και κατέληξε λέγοντας ότι ο Ερσίν Τατάρ θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά του σχετικά με τους αβάσιμους ισχυρισμούς και κάλεσε τον «λαό» να μην πιστεύει δημοσιεύματα που ως συνήθως είναι αναληθή και συκοφαντικά.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν αναφερόμενος στα όσα είπε ο Αλτάν Ερ σημείωσε ότι οι ισχυρισμοί που στρέφονται προς την «προεδρία» δεν είναι λόγια που μπορούν να αποσιωπηθούν και είναι εξαιρετικά σοβαροί. Εννοούσε την δήλωση του Τούρκου εν αποστρατεία στρατηγού πως ο Τατάρ τον πίεζε να συναντηθεί με τον δολοφονηθέντα Τ/κ επιχειρηματία Χαλίλ Φάλγιαλι.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τούρκο,tourko