HB: Έπεσε το site εγγραφών στο δημοψήφισμα λόγω... ζήτησης

Το debate μεταξύ Κάμερον- Φάρατζ δύο ώρες πριν από την λήξη προθεσμίας για εγγραφή στο μητρώο ψηφοφόρων δεν φαίνεται να άφησε ασυγκίνητους τους Βρετανούς, οι οποίοι έσπευσαν να γραφτούν μέσω διαδικτύου. Η μαζική είσοδος των ενδιαφερόμενων, ωστόσο, «έριξε» την ιστοσελίδα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κυβέρνηση, το τεχνικό πρόβλημα οφείλεται στην «πρωτοφανή ζήτηση».

Συνολικά το 86% των πολιτών με δικαίωμα ψήφου είναι πλέον εγγεγραμμένοι στα εκλογικά μητρώα και θα μπορέσουν να ψηφίσουν στις 23 Ιουνίου.

Αίσθηση

προκαλεί το γεγονός ότι πάνω από 7 εκατομμύρια πολίτες που θα μπορούσαν να ψηφίσουν είναι εκτός καταλόγων.

Πατριωτικό debate...

Σε ό,τι αφορά το debate ανάμεσα στον Πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, και τον αρχηγό του Ukip Νάιτζελ Φάρατζ ο πρώτος μίλησε, βεβαίως, για την ανησυχία του σε περίπτωση Brexit «Φοβάμαι πραγματικά ότι εάν φύγουμε, θα δούμε την οικονομία να υποφέρει...Η σωστή επιλογή είναι να αγωνισθούμε για μία Μεγάλη Βρετανία εντός της ΕΕ και να μην επιλέξουμε τη μικρή Αγγλία του Νάιτζελ Φάρατζ». Από την άλλη, ο Φάρατζ είπε με το διαβατήριο στο χέρι «Είμαστε Βρετανοί, είμαστε καλύτεροι απ' αυτό, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας τρομοκρατήσει, κυρίως στον μη εκλεγμένο, όσο γοητευτικός και να είναι, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ».

Οι "επικίνδυνοι" πρόσφυγες και μετανάστες

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο Νάιτζελ Φάρατζ προειδοποίησε τις γυναίκες της χώρας του για τους κινδύνους να πέσουν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων των προσφύγων και μεταναστών, όπως συνέβη στον Κολωνία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενώ απέρριψε τις κατηγορίες για ρατσισμό λέγοντας ότι τηρεί μία σθεναρή υπέρ της Κοινοπολιτείας γραμμή και ότι στο οικονομικό πεδίο βάζει μπροστά από το ΑΕΠ τους απλούς ανθρώπους και επετέθη κατά της «ίδιας εκείνης συμμορίας των ειδικών» που προέβλεπαν την οικονομική καταστροφή του Ηνωμένου Βασιλείου όταν η χώρα αρνήθηκε να ενταχθεί στην ευρωζώνη.

Σε αυτό ο Ντέιβιντ Κάμερον αντέταξε την απόλυτη συμφωνία των ειδικών για τους κινδύνους που θα σημάνει για την βρετανική οικονομία ένα Brexit.

Φυγή κεφαλαίων από τη Βρετανία ενόψει δημοψηφίσματος

Πάντως, στοιχεία της Τράπεζας της Αγγλίας δείχνουν ότι 65 δισεκατομμύρια λίρες στερλίνες είτε έφυγαν από τη χώρα είτε μετατράπηκαν σε άλλο νόμισμα την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου. Ως «πρόγευση των όσων θα επακολουθήσουν» σε περίπτωση Brexit χαρακτήρισε ο Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν την εν λόγω εξέλιξη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΥΠΕ, Guardian

Keywords
Τυχαία Θέματα