Hope For Children: Αποτροπιαμός για το θάνατο του Αϋλάν

Τον αποτροπιασμό του εξ αφορμής του θανάτου του Αϋλάν, του τραγικού νηπίου από τη Συρία, δηλώνει, σε ανακοίνωση του, ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός «Hope for Children» UNCRC Policy Center.

«Αν και κατά το τρέχον έτος ένας αριθμός παιδιών που αναζητούσαν μία καλύτερη ζωή πνίγηκαν στη Μεσόγειο Θάλασσα και αλλού, ο Αϋλάν έγινε το πιο ορατό σύμβολο της προσφυγικής κρίσης. Μέχρι τώρα σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι έχουν πεθάνει προσπαθώντας να διασχίσουν

τη Μεσόγειο», προσθέτει.

Ο Γενικός Διευθυντής της Οργάνωσης "Hope For Children" UNCRC Policy Center, Joseph Varughese εκφράζει την ανάγκη για ένα «καθαρό και προφανές μήνυμα» σχετικά με τη μεταναστευτική κρίση: «Σήμερα, ποιο είναι το ερώτημα; Ποια είναι η συλλογική μας ευθύνη απέναντι στα παιδιά και ιδιαίτερα απέναντι στα τραυματισμένα παιδιά που μετακινούνται;»

Το "Hope For Children" UNCRC Policy Center, ως οργάνωση τοπικά συνεργαζόμενη στα πλαίσια της εκστρατείας «Άγνωστος Προορισμός» στην Ευρώπη, για την προστασία των μετακινούμενων παιδιών, συμπεριλαμβανομένων των ασυνόδευτων παιδιών και προσφύγων, επαναβεβαιώνει την υποστήριξή της στην Terre des Hommes (TDG) που ηγείται της Εκστρατείας «Άγνωστος Προορισμός».

«Σπαρακτικές οι εικόνες του Αϋλάν, ενός πρόσφυγα νηπίου, άψυχου, ξεβρασμένου σε μία τουρκική παραλία. Φορά ένα κόκκινο μπλουζάκι και μακριά σορτς μέχρι κάτω από το γόνατο. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πατρίδα του όπου ήταν ανεπιθύμητος, ζητώντας καταφύγιο σε ένα νησί που δεν τον ήθελε και πέθανε στις ακτές της Ευρώπης που πιθανόν, να μην τον ήθελαν περισσότερο από οπουδήποτε αλλού. Αυτή η τραγική σκηνή σοκάρει. Θα χαραχθεί σαν μία από εκείνες τις εικόνες παιδιών που μεταβάλλουν τη συνείδησή μας. Η Terre des Hommes και το "Hope For Children" UNCRC Policy Center, όπως καθένας από εμάς, είναι εξοργισμένοι αλλά δεν αναπαράγουν την εικόνα. Αντ’ αυτού, η Terre des Hommes ενισχύει την καθημερινή της εργασία της για τα παιδιά και τις οικογένειες που διαφεύγουν τον πόλεμο. Στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη, ενδυναμώνουμε την απευθείας βοήθειά μας προς τα παιδιά, και ειδικά τα εξ αυτών ασυνόδευτα», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα