Kεττής: Αλλαγή στην εικόνα της ΕΕ

Σήμερα εορτάζουμε και είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Ευρωπαίοι ωστόσο πρέπει να αντλήσουμε διδάγματα από τα λάθη μας, να αλλάξουμε την εικόνα μιας αφηρημένης και αναποτελεσματικής Ευρώπης και δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να δώσουμε ξανά στους νέους μας την αίσθηση ότι συμμετέχουν σε ένα εγχείρημα τεράστιων διαστάσεων, να τους κάνουμε να ονειρευτούν ξανά μια καλύτερη Ευρώπη σε έναν καλύτερο κόσμο, δήλωσε ο Επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Κύπρο Ανδρέας Κεττής.

Σε εκδήλωση για τα 60χρονα της υπογραφής της Συνθήκης της

Ρώμης, ο κ. Κεττής είπε ότι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για την κληρονομιά που αφήνουμε στα παιδιά μας, δηλαδή την ελευθερία να ταξιδεύουν, να σπουδάζουν, να εργάζονται, να είναι επιχειρηματίες, να καινοτομούν.

"Με τη δική μας Ένωση ξαναδημιουργήσαμε μια νέα ευρωπαϊκή αναγέννηση. Έναν ευρύτερο χώρο συναντήσεων και ανταλλαγών με επίκεντρο την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του ατόμου. Εδώ υπάρχουν ευκαιρίες για τον καθένα. Από το 1960 έως σήμερα, το κατά κεφαλή ΑΕΠ μας αυξήθηκε κατά 33% περισσότερο από ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Διασφαλίζοντας την ελευθερία στον μεγαλύτερο οικονομικό χώρο του κόσμου, δημιουργήθηκαν εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Με την πολιτική συνοχής εργαστήκαμε με σκοπό να μην υστερεί κανείς έναντι των άλλων", ανέφερε.

Ο κ. Κεττής σημείωσε ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε τις εργασίες σε αυτό το μεγάλο εργοτάξιο, αξιοποιώντας όλο το ανεκμετάλλευτο δυναμικό, με την ψηφιακή, την πιστωτική και την ενεργειακή αγορά και δεν θα πρέπει, ωστόσο, ποτέ να ξεχνάμε ποιο θα ήταν το κόστος, και όχι μόνο από οικονομικής σκοπιάς, αν δεν υπήρχε η Ευρώπη. "Πραγματικά, το υπολογισθέν κόστος της ενδεχόμενης ακύρωσης της ευρωπαϊκής συνεργασίας είναι θεόρατο", σημείωσε.

Ο Επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ είπε ακόμη πως αν τα κράτη μέλη θέλουν να κυβερνούν έναν κόσμο, στον οποίο η καινοτομία και η ψηφιακή τεχνολογία καταργούν σύνορα και φραγμούς, θα πρέπει να συντονίσουν τις προσπάθειές τους.

"Μόνο συνενώνοντας και τα 500 εκατομμύρια Ευρωπαίων καταναλωτών μπορούμε να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας στον κόσμο. Να επιβάλουμε τα δικαιώματα ιδιοκτησίας και να προασπίσουμε τα δικά μας κοινωνικά, περιβαλλοντικά και τεχνολογικά πρότυπα και τα πρότυπα στον τομέα της ασφάλειας", ανέφερε.

Είπε ακόμη πως είμαστε πρωτοπόροι σε ολόκληρο τον κόσμο στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάτι πολύ περισσότερο από μια αγορά ή ένα νόμισμα. Αυτά τα ιδεώδη της ελευθερίας, της ευημερίας και της ειρήνης χαρακτηρίζουν την Ένωση και την ταυτότητά μας, κατέληξε ο κ. Κεττής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα