Κρίμα ρε Μάρκο…

Κρίμα… Ο Μάρκος Παγδατής προηγήθηκε 2-0 σετ του Τζονγκά και χρειαζόταν ακόμα ένα σετ για να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στον 3ο γύρο του Ρολάντ Γκαρός. Παρόλα αυτά, δέχθηκε την ήττα με 3-2 (7(8)-6 , 6-3, 3-6, 2-6, 2-6) σε τρεις ώρες και 27 λεπτά και αποχαιρέτησε άδοξα το φημισμένο τουρνουά.

Η κούραση επηρέασε πάρα πολύ τον πρωταθλητή μας και τούτο επιβεβαιώνεται μέσα από την παρουσία του στα τελευταία δυο σετ

όπου ηττήθηκε εύκολα.

1ο σετ: Μάρκος στο τέλος!

Σε ένα σετ που κράτησε 62 λεπτά (!) και έφτασε μέχρι το τάι μπρέικ, ο Μάρκος Παγδατής κέρδισε με 8-6 και πήρε προβάδισμα με 1-0.

Οι δυο αθλητές κράτησαν το σέρβις τους στα πρώτα τέσσερα γκέιμ, όμως, ο πρωταθλητής μας στο πέμπτο έκανε μπρέικ και απέκτησε προβάδισμα στο πρώτο σετ. Στο έκτο γκέιμ ο Γάλλος λίγο έλειψε να απαντήσει άμεσα με μπρέικ, αφού προηγήθηκε με 40-0, εντούτοις ο Μάρκος έδειξε ψυχραιμία και αποφασιστικότητα στους σημαντικούς πόντους και πήρε πλεονέκτημα δυο γκέιμ.

Ο Τσονγκά επέστρεψε δυναμικά στη διεκδίκηση του 1ου σετ και με τρία συνεχόμενα γκέιμ απέκτησε εκ νέου προβάδισμα με 5-4.

Στη συνέχεια οι δυο αντισφαιριστές εκμεταλλεύτηκαν τα σέρβις τους και οδήγησαν το σετ στο τάι μπρέικ.

Ακόμα και εκεί το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ντέρμπι. Στους πρώτους έξι πόντους είχαμε αντίστοιχα μπρέικ, ενώ και στη συνέχεια οι δυο αθλητές υπέπεσαν σε λάθη στα σέρβις τους. Ο Μάρκος πήρε τους τρεις τελευταίους πόντους, γλύτωσε και ένα σετ πόιντ και εν τέλει κατέκτησε το σετ με 8-6.

2ο σετ: Εκπληκτικός με τρία μπρέικ

Εκπληκτικός ο Μάρκος Παγδατής, κέρδισε άνετα το δεύτερο σετ σε 43 λεπτά, έκανε το 2-0 και απέκτησε ισχυρό προβάδισμα.

Με μπρέικ άρχισε το δεύτερο σετ ο Τζονγκά και έβαλε από νωρίς δύσκολα στον πρωταθλητή μας, ενώ τα δεδομένα έγιναν δυσκολότερα μετά το 2-0 στα γκέιμ.

Ο Μάρκος ανασυντάχθηκε και ισοφάρισε σε 2-2, όμως, στο αμέσως επόμενο γκέιμ δέχθηκε το δεύτερο μπρέικ και βρέθηκε εκ νέου πίσω στο σκορ.

Οι απαντήσεις του πρωταθλητή μας ήταν άμεσες και διαδοχικές. Πήρε και τα τέσσερα επόμενα γκέιμ, «έσπασε» δυο φορές το σέρβις του αντιπάλου και κατέκτησε το σετ με 6-3.



3ο σετ: Μείωσε ο Τζονγκά
Μείωσε σε 2-1 στα σετ ο Τζονγκά σε 33 λεπτά.

Ένα μπρέικ ήταν αρκετό για τον Τζονγκά για να πάρει προβάδισμα στο 3ο σετ και τελικά να το κατακτήσει. Ο Γάλλος αντισφαιριστής υπερασπίστηκε πάρα πολύ εύκολα τα σέρβις του, κέρδισε 6-3 και μείωσε σε 2-1 στα σετ.



Εύκολα ο Τσονγκά και 2-2

Ακόμα πιο εύκολη ήταν η επικράτηση του Τσονγκά στο 4ο σετ (39 λεπτά). Ο Γάλλος υπερασπίστηκε όλα τα σέρβις του και με δυο μπρέικ το κατέκτησε με 6-2, οδηγώντας τον αγώνα στο 5ο σετ.

5ο σετ: Λύγισε ο Μάρκος

Η κούραση λύγισε τον Μάρκο Παγδατή στο 5ο και σημαντικότερο σετ και μέσα σε 30 λεπτά ο Τσονγκά πήρε την πρόκριση στον 3ο γύρο. Ο πρωταθλητής μας εμφανώς επηρεασμένος σωματικά και ψυχολογικά ηττήθηκε με 6-2 στα γκέιμ και 3-2 στα σετ.

Keywords
Τυχαία Θέματα