Nικόλας Παπαδόπουλος: Αντιφατική πολιτική ΠτΔ-ΥΠΕΞ για κυρώσεις Ε.Ε (ΒΙΝΤΕΟ)

«Θετικές χαρακτήρισε τις ανακοινώσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ για την παρανομία των τουρκικών γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ» ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ΝΙκόλας Παπαδόπουλος, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι μέχρι τώρα γίνεται επικοινωνιακή διαχείριση και αντιμετώπιση της κρίσης στο να αναδεικνύονται κάποιες θετικές εξελίξεις όπως οι κυρώσεις . «Οι κυρώσεις από μόνες τους δεν θα αποτρέψουν την Τουρκία», είπε. 

«Χρειάζεται μια πιο διευρυμένη και ολοκληρωμένη στρατηγική  για αντιμετώπιση

της τουρκικής επιθετικότητας, που μέχρι στιγμής απουσιάζει», επεσήμανε

Οι εξελίξεις, όπως είπε, είναι κοσμογονικές και τόνισε την ανάγκη στενότερης συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας. Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη αναβάθμισης της παρουσίας σε κέντρα λήψεως αποφάσεων στην Ε.Ε και να εκκινήσει να λειτουργεί το Συμβούλιο  Στρατηγικής και Συνεργασίας με την Ελλάδα, λόγω των προκλήσεων.

Eξέφρασε τον φόβο πως αν συνεχίζει την ένταση η Τουρκία στο Αιγαίο, αυτό θα έχει προεκτάσεις και επιπτώσεις και στην Κύπρο.  «Απαιτούμε από τον Πρόεδρο  να θέσει το ζήτημα της πιο ενδελεχούς συνεργασίας με την Αθήνα ως προτεραιότητα», τόνισε.

Σχολιάζοντας την στάση της Κυβέρνησης, ΠτΔ και ΥΠΕΞ σε σχέση με τις κυρώσεις Ε.Ε κατά Τουρκίας, ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε για αντίφαση και μη ειλικρίνεια  στην πρόθεση αυτής της πολιτικής.

«Δεν υπάρχει στρατηγική, υπάρχει αντιφατικότητα όσον αφορά τις προσεγγίσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Εξωτερικών και αυτή μεταφέρεται και στις χώρες μέλη της Ε.Ε», είπε.

«Ποιος θα βάλει βέτο, όταν ακούει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να λέει ότι οι κυρώσεις δεν πρόκειται να είναι αποτελεσματικές;», διερωτήθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα