O Καλίν σχολιάζει αναφορές Πομπέο για Ελλάδα

Η Χουριέτ γράφει ότι το τρίτο θέμα στο βιβλίο είναι η Ελλάδα . Είναι περήφανος που αναπτύσσει σχέσεις με την Ελλάδα. Οι απαντήσεις του Ιμπραήμ Καλίν στον Πομπέο, ο οποίος χρησιμοποίησε το παράδειγμα του Κίσινγκερ τη δεκαετία του 1970, είναι οι εξής:

- «Το παραδέχεται πολύ ανοιχτά εκεί. Λέει ανοιχτά ότι κανείς από τότε που ήταν ο Κίσινγκερ, κάποτε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ,

δεν ήταν πιο φιλέλληνας.

- Αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν ουδέτερη στάση μεταξύ των συμμάχων εντός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ

- Γνωρίζαμε ότι η αμερικανική διοίκηση στηρίζει την ελληνική πλευρά. Το παραδέχτηκε και καταγράφηκε.

- Ακόμα χειρότερα, δίνοντας τόσο ανοιχτή υποστήριξη στην Ελλάδα, προκάλεσε  περαιτέρω ένταση στις σχέσεις των δύο συμμάχων, ενώ έλεγε ειρήνη στο

Αιγαίο. Στηρίζοντας τη μία πλευρά, έδειξε ότι στην πραγματικότητα ακολουθούσαν αντίθετη πολιτική.

- Σήμερα, η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν έχει πολύ διαφορετική στάση.

- Ας πούμε ότι η αμερικανική κυβέρνηση ή το βαθύ κράτος σε ορισμένα ζητήματα, μια πολιτική που ξεκίνησε από την κυβέρνηση Ομπάμα συνεχίζεται από τον Τραμπ και μια πολιτική που ξεκίνησε από αυτούς συνεχίζεται από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

- Μετά από αυτό, οι άνθρωποι στρέφονται σε εμάς. Θέτουν ερωτήσεις του τύπου «Γιατί είναι τεταμένες οι σχέσεις Αμερικής και Τουρκίας;». Οι ομολογίες του Πομπέο αποκαλύπτουν ότι ο πραγματικός αποδέκτης του προβλήματος δεν είμαστε εμείς, αλλά οι ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα