Oζερσάι: Ένταξη ψευδοκράτους στην Ε.Ε. - «Εμμονή» η ομοσπονδία

Ο «υπουργός» Εξωτερικών Kουντρέτ Οζερσάι είπε ότι το ομοσπονδιακό μοντέλο λύσης στην Κύπρο δεν πρέπει να μετατραπεί σε «εμμονή». Σύμφωνα με την Kibris Postasi, ισχυρίστηκε ότι θα πρέπει να συζητηθούν μοντέλα που περιλαμβάνουν την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, του «κράτους» που υπάρχει στο βόρειο τμήμα της Κύπρου. «Τα δύο κράτη στο μοντέλο της ΕΕ που περιλαμβάνεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα είναι μόνο μια από τις εναλλακτικές λύσεις, υποστήριξε

ο Oζερσάι.

Είπε ότι η πολιτική τους βασίζεται στην επίτευξη συμφωνίας με την ελληνοκυπριακή πλευρά μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων και ότι οι σημερινές συνθήκες δεν κατέστησαν δυνατή μια ομοσπονδιακή λύση.

Μεταξύ άλλων, ο Οζερσάι είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε επιστήσει την προσοχή στο γεγονός ότι νέα και διαφορετικά πράγματα θα μπορούσαν να συζητηθούν και να συζητηθούν αυτά τα πράγματα με την Τουρκία. Αναρωτήθηκε, επίσης, για ποιο λόγο οι Τουρκοκύπριοι δεν μπόρεσαν να συζητήσουν αυτά τα θέματα και να θέσουν νέες ιδέες και στο τραπέζι.

Είπε, επίσης, ότι ολόκληρη η Κύπρος μπήκε στην ΕΕ, αλλά οι νόμοι της ΕΕ ανεστάλησαν στα βόρεια του νησιού. «Θα πρέπει να συζητηθούν τα μοντέλα που προβλέπουν τη σταδιακή ένταξη της ‘‘ΤΔΒΚ’’, όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, στην ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο Οζερσάι είπε πως η επιμονή σε ομοσπονδία είναι εξυπηρέτηση του στάτους κβο μέσω διαπραγματεύσεων.

Σάλος, εν τω μεταξύ, έχει προκληθεί στα κατεχόμενα για "μυστική συνάντηση" Οζερσάι - ΠτΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα