Reaction: Να εφαρμοστεί η νομοθεσία για ηλικιωμένους οδηγούς

Με αφορμή και τις τελευταίες θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις με την εμπλοκή ηλικιωμένων οδηγών η Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του REACTION κρούει ακόμα μια φορά των κώδωνα του κινδύνου.

Σε ανακοίνωση, η REACTION αναφέρει ότι ο αριθμός των εμπλεκόμενων ηλικιωμένων, είτε ως θύματα είτε ως θύτες, έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και αυτό από μόνο του είναι ένα δεδομένο που πρέπει όλοι να λάβουν υπόψη.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του REACTION, Μάριος Σταύρου είναι ανεπίτρεπτο να μην έχουμε αναπτύξει ακόμα τους κατάλληλους μηχανισμούς για να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους αλλά την ίδια ώρα και

τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.

Σημειώνει ότι η εμπλοκή ηλικιωμένων σε τροχαίες συγκρούσεις είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και αρκετές χώρες έχουν βρει την λύση για αναχαίτιση του προβλήματος. Από αυτές τις χώρες μπορούμε και οφείλουμε να μάθουμε, τονίζει ο Μάριος Σταύρου.

Άμεση Αναγκαιότητα το νομοσχέδιο

Η REACTION αναφέρει πως με το νέο νομοσχέδιο που προωθείται από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες θα μπορέσουμε σε μεγάλο βαθμό να αναχαιτίσουμε την αυξητική τάση με τροχαίες συγκρούσεις ηλικιωμένων.

Οι πρόνοιες του νομοσχεδίου, σημειώνει, που διέπουν την οδήγηση από ηλικιωμένα άτομα προβλέπουν πιο εντατικούς και συχνούς ιατρικούς ελέγχους για να καθορίζεται σωστά η φυσική και πνευματική κατάσταση του ατόμου. Παράλληλα, ευελπιστούμε, προστίθεται στην ανακοίνωση, ότι βάση του νομοσχεδίου αυτού θα δημιουργηθεί και μια αμφίδρομη σχέση μεταξύ των ιατρών και των αρμόδιων υπηρεσιών για αλληλοενημέρωση στην περίπτωση που κάποιος ηλικιωμένος παρουσιάσει ένα έκτακτο ιατρικό πρόβλημα και δεν μπορεί πλέον να οδηγεί πχ. εγκεφαλικό ή/και καρδιακά προβλήματα κ.α.

Έλεγχος και όχι αποκλεισμός

Ξεκάθαρος είναι ο Πρόεδρος του REACTION σχετικά με την αντιμετώπιση των ηλικιωμένων οδηγών μιας και o στόχος δεν είναι ο κοινωνικός αποκλεισμός τους - οι ηλικιωμένοι, απλά θα χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητο για να πάνε ψώνια, στα παιδιά τους, στην εκκλησία ή μια μικρή εκδρομή.

“Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να στερήσουμε αυτό το πράγμα από τους ηλικιωμένους, εάν και εφόσον είναι κάποιος σε θέση να οδηγήσει με πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια του αλλά και την ασφάλεια των άλλων χρηστών του οδικού δικτύου, τότε πρέπει να μπορεί να το πράξει”, καταλήγει ο Μάριος Σταύρου.

Μηδενικό όριο αλκοόλης για ηλικιωμένους

Τα αντανακλαστικά ενός ηλικιωμένου ατόμου, σημειώνεται στην ανακοίνωση της REACTION,είναι ήδη μειωμένα και σίγουρα με την κατανάλωση αλκοόλ μειώνονται ακόμα περισσότερο. Ως εκ τούτου, θεωρούμε, τονίζεται, ότι το όριο αλκοόλης για τους οδηγούς άνω των 65 πρέπει να είναι μηδενικό. Είναι για τη δική τους ασφάλεια αλλά και για την ασφάλεια των υπολοίπων υπογραμμίζει ο Μάριος Σταύρου.

Άδεια Οδηγού με όριο τα 80 χρόνια

Μετά την ηλικία των 80, σημειώνεται, ένα άτομο, σύμφωνα με εξειδικευμένες επιστημονικές μελέτες, δεν έχει πλέον την σωματική αλλά και πνευματική ικανότητα για πλήρη έλεγχο του οχήματος του και ως εκ τούτου μπορεί να καταστεί επικίνδυνο για τον εαυτό του και τους γύρω του. Οι πληροφορίες που πρέπει να επεξεργαστεί ένας οδηγός ακόμα και σε μια μικρή διαδρομή είναι εκατοντάδες και μεταβάλλονται με γρήγορες ταχύτητες. Παράλληλα, πρέπει να είμαστε έτοιμη ως χώρα να παρέχουμε άλλες λύσεις διακίνησης στους ηλικιωμένους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όπως τα λεωφορεία καταλήγει ο Πρόεδρος του REACTION.

Υπεύθυνοι και οι συγγενείς

Στην ανακοίνωση της REACTION, αναφέρεται, ότι σε περίπτωση που ένα ηλικιωμένο άτομο δεν είναι σε θέση να οδηγεί αλλά συνεχίζει να το πράττει, οι συγγενείς του και γενικότερα τα φιλικά του πρόσωπα πρέπει να τον αποτρέψουν.

“Είναι ευθύνη των συγγενών να προβούν στις ανάλογες διαδικασίες εάν και εφόσον διαπιστώσουν οποιαδήποτε αδυναμία ακόμα και εάν αυτό σημαίνει μικροατυχήματα. Ένας ηλικιωμένος που προκαλεί μικροατυχήματα πολύ σύντομα θα προκαλέσει και πιο σοβαρές συγκρούσεις. Ως εκ τούτου επιβάλλεται όλοι να είναι προσεκτικοί για να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους μας”, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του REACTION.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα