Stand by Me: Υποστήριξη διαδικασιών αποχώρησης νέων από κρατική φροντίδα

Η Eurosuccess Consulting συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο Justice - Stand by Me “Social-Ecological approaches for care-leavers inclusion through participatory policymaking” που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ με σκοπό την βελτίωση της διαδικασίας αποχώρησης νέων ατόμων ζουν σε εναλλακτικούς χώρους φροντίδας.

Τί είναι το έργο Stand by Me;

Το έργο Stand by Me στοχεύει στη διαμόρφωση και ενδυνάμωση

νέων υποστηρικτικών μεθόδων για νέους που προέρχονται από ασταθές οικογενειακό περιβάλλον ή έχουν προβλήματα ένταξης στην κοινωνία και αποχωρούν από εναλλακτικούς χώρους φροντίδας. Απευθύνεται επίσης σε επαγγελματίες, εμπειρογνώμονες και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, οι οποίοι είναι άμεσα εμπλεκόμενοι στο σχεδιασμό στρατηγικών πολιτικής και προγραμμάτων κατάρτισης νέων που αποχωρούν από χώρους εναλλακτικής φροντίδας.

Στόχοι του έργου:

 Να ενισχυθεί η αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα των μηχανισμών και διαδικασιών για την αποχώρηση των νεαρών από χώρους φροντίδας, εντάσσοντας τους ίδιους τους νεαρούς στον σχεδιασμό.Ανάπτυξη των ικανοτήτων των επαγγελματιών που υποστηρίζουν αυτές τις ομάδες νεαρών ατόμων.Βελτίωση των μηχανισμών για την αποχώρηση των νεαρών ατόμων σε τοπικό, εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δραστηριότητες και αποτελέσματα του έργου:

Συμμετοχική έρευνα και από κοινού κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νέα άτομα που ζουν σε χώρους προστασία και φροντίδας και η προετοιμασία αποχώρησης τους από τους χώρους αυτούς. Στην έρευνα συμμετείχαν νεαρά άτομα που θα εγκαταλείψουν ή έχουν ήδη εγκαταλείψει τον χώρο φροντίδας και προστασίας, επαγγελματίες και φορείς χάραξης πολιτικής με στόχο τη δημιουργία προσχέδιου πρωτοκόλλου δράσης και κατευθυντήριες γραμμές για τα άτομα που ζουν σε εναλλακτικούς χώρους φροντίδας και προστασίας.Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη δεξιοτήτων των επαγγελματιών και την ενδυνάμωση των νεαρών που θα εγκαταλείψουν των χώρο φροντίδας και προστασίας.Εκπαίδευση για την ανάπτυξη ικανοτήτων σε θεσμικό επίπεδο, η οποία θα ενδυναμώσει τις ικανότητες των Δημόσιων φορέων μέσω της υιοθέτησης ενός πρωτοκόλλου δράσης.

Τα νέα μας!

Η Eurosuccess Consulting σε συνεργασία με τους εταίρους του έργου από Ιταλία, Κύπρο, Σουηδία και Ρουμανία, έχουν δημιουργήσει το διαδραστικό παιχνίδι “Gameboard”, το οποίο είναι διαθέσιμο στα Ελληνικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Ρουμάνικα και Σουηδικά. Πρόκειται για ένα δωρεάν εκπαιδευτικό εργαλείο το οποίο αποσκοπεί στη βελτίωση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων ατόμων και φορέων που εργάζονται με νέους, προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα και να αντιμετωπίσουν ζητήματα και δυσκολίες που προκύπτουν κατά τη διαδικασία αποχώρησης των νέων από εναλλακτικούς χώρους φροντίδας.

Μάθετε περισσότερα για το έργο μας!

Ακολουθήστε και κάντε like τις σελίδες του έργου στο Facebook και LinkedIn και μάθετε περισσότερα για το έργο και τις δράσεις μας! Ενημερωθείτε για ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης για επαγγελματίες που εργάζονται στο σύστημα φροντίδας, καθώς και για καλές πρακτικές οι οποίες υλοποιούνται σε Κύπρο και εξωτερικό.

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο Stand By Me όπως επικοινωνήσετε με την Eurosuccess Consulting στο τηλέφωνο 22 420 110 ή μέσω email στο info@eurosc.eu

Keywords
Τυχαία Θέματα