TASS: Οι Αρχές ασφαλείας στα ίχνη τηλεφωνικής τρομοκρατίας

Το κύμα των απειλητικών τηλεφωνημάτων, που ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου σε όλη της επικράτεια της Ρωσίας, μέσω των οποίων γίνονται προειδοποιήσεις ότι έχουν τοποθετηθεί βόμβες ή εκρηκτικοί μηχανισμοί σε δημόσια κτίρια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα οι αρχές ασφαλείας, οι οποίες εκκενώνουν τους «δήθεν» στόχους, χωρίς ωστόσο να έχει επαληθευθεί καμία απειλή.

Το φαινόμενο αυτό το οποίο ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε χαρακτηρίσει «τηλεφωνική τρομοκρατία»,

άρχισε ήδη να προκαλεί αρκετά ερωτηματικά, ως προς την συχνότητα του και τις διαστάσεις που αποκτά. Σήμερα οι αρχές ασφαλείας της Μόσχας εκκένωσαν τα κτίρια στα οποία στεγάζονται οι διοικήσεις και διοικητικές υπηρεσίες σε διάφορες περιοχές της Μόσχας, όπου έσπευσαν για μία ακόμη φορά άνδρες της αστυνομίας με ειδικά εκπαιδευμένα στον εντοπισμό εκρηκτικών σκυλιά.

Το βράδυ της Κυριακής στην Μόσχα έγιναν παρόμοια απειλητικά τηλεφωνήματα σε 8 εμπορικά κέντρα με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν 8.000 άνθρωποι. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο πηγή στα σώματα ασφαλείας , μεταδίδει ότι κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε 14 περιφέρειες της Ρωσίας έγιναν περισσότερα από 80 απειλητικά τηλεφωνήματα σε εμπορικά κέντρα , σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι.

Το κύμα των απειλητικών τηλεφωνημάτων, που άρχισε στις 11 Σεπτεμβρίου σε διάφορες ρωσικές πόλεις, βρέθηκε στο απόγειο του στις 13 Σεπτεμβρίου , όταν μόνο στην Μόσχα έγιναν τηλεφωνήματα σε 100 κτίρια.

Το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο δικές του πηγές, μεταδίδει ότι οι αρχές ασφαλείας εκτιμούν ότι πρόκειται για προγραμματισμένη δράση, την οποία έχει οργανώσει συγκεκριμένη ομάδα ατόμων.

Στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης είχαν εμφανισθεί διάφορες εκδοχές, όσον αφορά την προέλευση των απειλητικών αυτών τηλεφωνημάτων. Σύμφωνα με μία από τις εκδοχές αυτές, τα τηλεφωνήματα προέρχονται από την Ουκρανία, καθώς και το 2014 είχαν γίνει παρόμοια τηλεφωνήματα και πάλι από την Ουκρανία. Μία άλλη εκδοχή αποδίδει τα απειλητικά αυτά τηλεφωνήματα σε άτομα που έχουν διασυνδέσεις με το «Ισλαμικό Κράτος». Ωστόσο σήμερα το πρακτορείο TASS επικαλούμενο δική του πηγή, μετέδωσε ότι οι «τηλεφωνικοί τρομοκράτες» εντοπίζονται και πραγματοποιούνται διάφορες επιχειρήσεις και ανακρίσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα