Tουρκική προεδρία για Μπράνσον: Κράτος δικαίου η χώρα μας

Όπως και τα τουρκικά δικαστήρια η Τουρκική Δημοκρατία δεν παίρνει εντολές από κανένα όργανο, αρχή ή άτομο”, δηλώνει η τουρκική προεδρία σχολιάζοντας την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου για τον Αμερικανό πάστορα Μπράνσον.

Σε δήλωσή του ο υπεύθυνος Tύπου και επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν είπε ότι “η Τουρκία είναι κράτος δικαίου, το υπενθυμίζουμε στον Τραμπ”.

Εξάλλου, ο Τούρκος Υπουργός Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας Μουράτ Κουρούμ σχολιάζοντας την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου είπε "εμείς και στο παρελθόν λέγαμε ότι η τουρκική

δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Και την προηγούμενη απόφαση την πήρε η ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Και τώρα το υπογραμμίζω, η ανεξάρτητη τουρκική δικαιοσύνη έλαβε μια απόφαση. Ευχόμαστε καλορίζικη”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός μετά από ομιλία του στο Σίβας της Τουρκίας.

Ο Αμερικανός πάστορας μετά την απελευθέρωσή του με τη συνοδεία του Αμερικανού επιτετραμμένου, του δικηγόρου του και της συζύγου του πήγε στο σπίτι του στη Σμύρνη και οι πληροφορίες τoν φέρουν να επιστρέφει τις επόμενες ώρες στις ΗΠΑ με ειδικό αεροσκάφος που απέστειλε η χώρα του στην Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα