Toυρκία: Έφοδος σε όμιλο που σχετίζεται με τον Γκιουλέν

Μεγάλη επιχείρηση σε 23 εταιρείες του Ομίλου Ιπέκ πραγματοποιεί η τουρκική αστυνομία από το πρωί στην Άγκυρα, ενώ ο πρόεδρός του Ακίν Ιπέκ έχει ήδη διαφύγει στο εξωτερικό.

Θεωρείται ότι ο όμιλος χρηματοδοτεί την οργάνωση του Ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν με τον οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται σε διαμάχη εδώ και δύο χρόνια.

Η έφοδος της αστυνομίας έγινε στις 8.00 το πρωί και ξεκίνησε έρευνα στους χώρους των εταιρειών, όπου κατασχέθηκαν πολλά έγγραφα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έρευνα έγινε ακόμη και στο σπίτι του προέδρου του

ομίλου στην Άγκυρα υπό την επίβλεψη μεγάλου αριθμού αστυνομικών δυνάμεων.

Έχει ήδη εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης του Ακίν Ιπέκ ωστόσο ο ίδιος φέρεται να έχει διαφύγει στο εξωτερικό. Ανακοίνωση του προέδρου του ομίλου η οποία στάλθηκε στο τηλεοπτικό Κανάλι Κανάλτουρκ, ιδιοκτησίας του ομίλου αναφέρει:

"Έμαθα ότι έκαναν έφοδο στον όμιλο και στο σπίτι μου, μπήκαν μέχρι και στα δωμάτια των παιδιών μου. Δεν έμεινε ερώτηση που να μην ρώτησε για μένα ο εισαγγελέας. Εγώ έζησαν προσεκτικά χωρίς να έχω διαπράξει κανένα σφάλμα. Μην τα κάνετε αυτά, μην αφήνετε εμένα και τον όμιλό μου εκτεθειμένο. Ρωτήστε ό,τι θέλετε και θα σας το απαντήσω. Δεν υπάρχει καν εναντίον μου κατηγορία για παράβαση της τροχαίας. Ο όμιλός μου είναι πεντακάθαρος".

Ο όμιλος Ιπέκ ιδρύθηκε το 1948 από τον επιχειρηματία Αλί Ιπέκ και μέχρι σήμερα παραμένει στην ιδιοκτησία της οικογένειας Ιπέκ. Στον όμιλο ανήκουν επίσης ο ραδιοφωνικός σταθμός Κανάλτουρκ, ο τηλεοπτικός Μπιουγκιουν, ο τηλεοπτικός Κανάλτουρκ, η εφημερίδα Μπιούγκιουν και η εφημερίδα Μιλλέτ. Ο όμιλος διαθέτει επίσης εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό τομέα, στους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού. Στην ιδιοκτησία του είναι και το Πανεπιστήμιο Ιπέκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα