Tράγκολας για έρευνες:Τα πράγματα δυσκολεύουν, όμως θα συνεχίσουμε

«Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν, παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν. Πλέον τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν, καθώς υπάρχουν αρκετά σημεία στην Κόκκινη Λίμνη τα οποία πρέπει να ερευνήσουμε, αλλά αυτό απαιτεί χρόνο», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, σχολιάζοντας τις έρευνες που διεξάγονται σε Μιτσερό και Ξυλιάτο για εντοπισμό των σορών θυμάτων του 35χρονου, με το ψευδώνυμο «οΟρέστης».

«Υπάρχουν πολλά αντικείμενα πεταμένα στη λίμνη και χάνουμε πολύτιμο

χρόνο. Με βάση την εμπειρία των προηγούμενων, ημερών υπάρχει η ελπίδα ότι επιτέλους θα βρούμε και την τρίτη βαλίτσα», συμπλήρωσε.

Οι ανακριτές είναι συνεχώς στο πλευρό τους, είπε ο κ. Τράγκολας, τονίζοντας ότι υποστηρίζουν τις προσπάθειες, δίνοντας συνεχώς πληροφορίες.

Χθες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την ιδιωτική εταιρεία Brasal Marine Services CY, η οποία συνδράμει στις έρευνες, και τον Ισπανό χειριστή του υπερσύγχρονου ηχοεντοπιστικού συστήματος σόναρ, Αλεχάντρο Παλμέιρο.

Σήμερα θα συνεχιστούν οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη, βόρεια και δυτικά, όπου υπάρχουν σηματοδοτήσεις. Αυτό θα γίνει με τη ρομποτική κάμερα, αν το επιτρέπει η ορατότητα και με την κατάδυση δύτη, όπως διευκρίνισε ο κ. Τράγκολας.

«Την ανατολική πλευρά της λίμνης την έχουμε σαρώσει αρκετά καλά και με τους δύτες και με την ρομποτική κάμερα. Αλλά θα επανέλθουμε, επειδή με βάση τις εμπειρίες τα περισσότερα πράγματα βρίσκονται στην ανατολική πλευρά, λόγω του ρεύματος που υπάρχει στην περιοχή εκεί. Το sonar έχει σαρώσει, εξάλλου, τη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτου, όπου το νερό είναι πιο καθαρό και δεν δυσκολεύτηκε καθόλου. Το βάθος είναι 60 μέτρα», δήλωσε ο Μάρκος Τράγκολας και συμπλήρωσε:

«Τα πρώτα αποτελέσματα θα διαφανούν το πρωί, καθώς πρέπει να σκαναριστούν επίπεδα επίπεδα για να δοθεί η τελική απεικόνιση. Αν υπάρχει κάτι ενδεικτικό, αμέσως θα κινηθούμε προς τη λίμνη Ξυλιάτου. Η μεγαλύτερη δυσκολία στη λίμνη Μεμί είναι ότι δεν αναζητούμε βαλίτσα ή αντικείμενο συγκεκριμένου μεγέθους».

Το sonar αναμένεται να τελειώσει το έργο, για το οποίο εκλήθη, μέχρι το Σαββατοκύριακο.

«Αν τελικά δεν έχουμε αποτέλεσμα, είμαστε σε επαφή με την Αγγλία, μέσω της Scotland Yard, για να χρησιμοποιήσουμε ένα ραντάρ, το οποίο θα κάνει έρευνα στους χώρους όπου παρουσιάζονται μεγάλοι όγκοι λάσπης, ώστε να διεισδύσει το ραντάρ και να ανιχνεύσει μεταξύ λάσπης και του κατώτερου σημείου, που είναι τα πετρώματα της λίμνης. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει τίποτα άλλο», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα