UEFA Youth League: Το σήκωσε η Τσέλσι!

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχτηκε η Τσέλσι που επικράτησε στον τελικό του UEFA Youth League της Σαχτάρ Ντόνετσκ με 3-2.

Οι «Μπλε» ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του τελικού και πανηγύρισαν την κατάκτηση του τροπαίου, με τους Ουκρανούς πάντως να αφήνουν άριστες εντυπώσεις. Μάλιστα η Σαχτάρ ήταν η ομάδα που είχε αφήσει εκτός συνέχειας στη διαδικασία των πέναλτι τον Ολυμπιακό.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Λονδρέζους ο αρχηγός τους Αϊζάια Μπράουν.

Ο 18χρονος Άγγλος μεσοεπιθετικός αρχικά άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό μετά από γύρισμα του Σολάνκε πλάσαρε μέσα από την περιοχή και με την βοήθεια μίας κόντρας άνοιξε το σκορ.

Η… απάντηση της Σαχτάρ ήρθε οκτώ λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Οι Ουκρανοί βγήκαν στην κόντρα, ο Αρεντάρουκ σέντραρε από τα δεξιά και ο Αντρέας Κρίστιανσεν έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1 που ήταν και το σκορ της ανάπαυλας.

Η Τσέλσι πάντως ήταν σαφώς ανώτερη και ήταν θέμα χρόνου να ξαναπάρει το προβάδισμα. Αυτό συνέβη στο δεύτερο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου. Ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης Ντομινίκ Σολάνκε πέτυχε το 12ο φετινό του τέρμα. Ο Μπογκά έκανε μία σέντρα και ο 17χρονος στράικερ των «μπλε» έγραψε το 2-1 νικώντας με κεφαλιά τον Κούντρικ.

Στο 55’ ξανά ο Μπράουν έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στον μεγάλο τελικό. Ο αρχηγός των Λονδρέζων πήρε την πάσα από τον Μπογκά και με υπέροχο αριστερό σουτ την έστειλε να αναπαυτεί στο βάθος των διχτύων της Σαχτάρ για να διαμορφώσει το 3-1.

Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και βγήκαν μπροστά, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 3-2. Ο Κοβαλένκο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων νίκησε τον Μπράντλεϊ Κόλινς με έξυπνο πλασέ.

Ωστόσο χρόνος για κάτι περισσότερο δεν υπήρχε. Ο ρέφερι σφύριξε την λήξη και η Τσέλσι πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου, την ώρα που η Σαχτάρ υπέστη την πρώτη της φετινή ήττα στο σημαντικότερο παιχνίδι.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Βαλερί Κρυβέντσοφ): Κούντρικ, Κυριουκάντσεφ, Σαχούκτιν, Ματβιγένκο, Βαχιμπεράτζε, Πικαλόνοκ, Σχτάντερ (71’ Κοβαλένκο), Χλαντσένκο, Αρεντάρουκ (78’ Μερκούσοφ), Μπόριατσουκ, Ζουμπκόφ,

Τσέλσι (Άντι Βίβις): Κόλινς, Αΐνα, Κρίστενσεν Κλαρκ-Σόλτερ, Ντασίλβα, Κόλκετ, Μουσόντα (85’ Άμπραχαμ), Μπογκά (71’ Πάλμερ), Μπράουν, Λόφτους-Τσικ, Σολάνκε

Keywords
Τυχαία Θέματα