YΠΟΙΚ: Η CYTA θα λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και ευέλικτα

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προωθήσει εκείνες τις μεταρρυθμίσεις, που για χρόνια αναβάλλονταν και δεν προωθούνταν για διάφορους λόγους, δήλωσε στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο ο ΥΠΟΙΚ, Χάρης Γεωργιάδης, με αφορμή το νομοσχέδιο για τη μετατροπή της CYTA σε εταιρεία ιδιωτικού δικαίου, που εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Λόγω αυτής της καθυστέρησης στην υλοποίηση κάποιων μεταρρυθμίσεων χάσαμε, είπε, έδαφος σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά

κράτη.

Ο τομέας των τηλεπικοινωνιών, πρόσθεσε, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς αποτελεί τον τελευταίο τηλεπικοινωνιακό Οργανισμό σ’ ολόκληρο των ευρωπαϊκό χώρο, που συνεχίζει να λειτουργεί ως προέκταση του κράτους, όπως λειτουργούσε τις δεκαετίες του ΄60, του ’70 και του 80.

Τα δεδομένα, σημείωσε, έχουν, πλέον διαφοροποιηθεί.

Ο τομέας των τηλεπικοινωνιών έχει εκσυγχρονισθεί, σήμερα είναι ένας ραγδαία εξελισσόμενος τομέας και δε μπορεί ένας Οργανισμός να συνεχίσει να λειτουργεί επ’ αόριστον και με επιτυχία περιορισμένος από τα δεσμά του κρατισμού.

Συνεπώς, τόνισε ο ΥΠΟΙΚ, κάναμε ένα σημαντικό βήμα, που εκσυγχρονίζει και βελτιώνει τη CYTA, επειδή θα της επιτρέψει να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και ευέλικτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα