Zoρίστηκε η Σβιόντεκ (vids)

Τρία σετ χρειάστηκε η Ίγκα Σβιόντεκ για να λυγίσει τη Γιούλε Νιμάιερ και να κλείσει θέση στα προημιτελικά του US Open για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Παρότι έχασε το πρώτο σετ και έμεινε πίσω με μπρέικ στο δεύτερο, η κορυφαία τενίστρια επικράτησε της 23χρονης Γερμανίδας (Νο.108) με 2-6, 6-4, 6-0 και έγινε η πρώτη Πολωνή που περνάει στην οκτάδα του αμερικανικού σλαμ.

Για σχεδόν δύο

σετ, πάντως, η εμφάνισή της ήταν κατώτερη του αναμενομένου, ενώ είχε απέναντί της και μια τενίστρια που έδειξε ότι δεν ήταν τυχαία η πρόκρισή της στη φάση των «8» του Wimbledon.

Άρχισε, όμως, να «σφίγγει» στο δεύτερο σετ (όπου σημειώθηκαν συνολικά επτά μπρέικ) η Νιμάιερ και τα 13 διπλά λάθη της αποδείχτηκαν καθοριστικά. Και αφού δεν μπόρεσε να καθαρίσει τον αγώνα στα δύο σετ, κατέρρευσε στο τρίτο, την ώρα που η Σβιόντεκ είχε σαφέστατα ανεβάσει την απόδοσή της.

Έτσι, η Ίγκα έφτασε στη νίκη χωρίς να χάσει άλλο γκέιμ και έχει πλέον ρεκόρ 10-0 κόντρα σε Γερμανίδες! Δεν έχει χάσει ποτέ από παίκτρια εκτός Top 100 σε Grand Slam.

Η 20χρονη τενίστρια, λοιπόν, συνεχίζει την πορεία προς τον τρίτο major τίτλο της και το επόμενο εμπόδιό της είναι η «γηπεδούχος» Τζέσικα Πεγκούλα, που άφησε νωρίτερα έξω την Πέτρα Κβίτοβα.

Keywords
Τυχαία Θέματα