Α. Κυπριανού: Στόχος ζωής του Ακιντζί η λύση του Κυπριακού

«Ο κ. Ακιντζί εξέφρασε την ετοιμότητά του να συνεργαστεί για την επίτευξη λύσης. Το θεωρεί στόχο ζωής να επιτευχθεί συμφωνία. Όμως, ο κάθε ένας από εμάς, θα κριθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε στο SigmaLive ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού μίλησε στο Sigmalive

αναφορικά με τη συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον Μουσταφά Ακιντζί το βράδυ της Τετάρτης (16/1) στα κατεχόμενα.

Η συνάντηση, όπως δήλωσε, έγινε κατόπιν πρόσκλησης του λεγόμενου εκπροσώπου της «Προεδρίας» Μπαρίς Μπουρτζού, στην οικία του.

Ο κ. Κυπριανού μετέβη στην οικία του κ. Μπουρτζού συνοδευμένος από το μέλος του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ, Τουμάζο Τσιελεπή.

«Συζητήσαμε το Κυπριακό, το τι προηγήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά, κυρίως, ποια είναι η κατάσταση που βρίσκεται σήμερα και τις προκλήσεις που υπάρχουν σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των πραγμάτων», ανέφερε.

«Ο κ. Ακιντζί εξέφρασε την ανησυχία του για τα όσα συμβαίνουν στην τ/κ κοινότητα, κάτι που θα δυσκολέψει τη συνέχιση των συζητήσεων για επίλυση του Κυπριακού όσο παρέρχεται ο χρόνος», δήλωσε.

Ερωτηθείς αν συζήτησε με τον κ. Ακιντζί τούς όρους αναφοράς απάντησε καταφατικά, χωρίς να μπαίνει σε λεπτομέρειες.

Κληθείς να απαντήσει αν μετά από τη συζήτηση που είχε με τον κ. Ακιντζί είναι περισσότερο αισιόδοξος ή απαισιόδοξος, δήλωσε ότι είναι προφανές πως οι όποιες συζητήσεις για το Κυπριακό θα γίνουν μετά τον Μάιο και τις ευρωεκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα