«Αδούλωτη Κερύνεια»: Στημένο σενάριο στο θέμα του ανοίγματος της Αμμοχώστου

Για στημένο σενάριο σύμφωνα με το οποίο θα κληθούν οι Αμμοχωστιανοί ιδιοκτήτες περιουσιών στην περίκλειστη περιοχή να επιστρέψουν υπό Τουρκοκυπριακή Διοίκηση και να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους μέσω της παράνομης Επιτροπής περιουσιών, κάνει λόγο το Σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια».


Το σωματείο εκτιμά ότι η Τουρκία, σε πλήρη συνεργασία με Βρετανία και Αμερική, υλοποιεί σταθερά και μελετημένα τα σχέδιά της για επανάκτηση της Κύπρου. Όπως αναφέρεται, κατάφερε και μπήκε εντός των πυλών το 1974, και

σιγά σιγά αποδομεί ποικιλοτρόπως την Κυπριακή Δημοκρατία, με στόχο την εγκαθίδρυση στην νήσο, ως μεταβατικό στάδιο, της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, κομμένης -ραμμένη στα μέτρα της, ώστε, σε κατοπινό στάδιο να φτάσει στον τελικό  στόχο της επανάκτησης ολόκληρης της Κύπρου.  Μέσα σε αυτή την διαδικασία, αναφέρεται, εντάσσεται και το άνοιγμα της Περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, καθώς  και η πρόσκληση - παγίδα, προς τους Αμμοχωστιανούς να επιστρέψουν εκεί υπό Τουρκοκυπριακή Διοίκηση.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι η αντίδραση της Κυπριακής Κυβέρνησης, σύμφωνα και με την ενημέρωση που έκαμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου, είναι απαράδεκτα υποτυπώδης.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα