ΑΕΛ: Έπιασε δουλειά η οικουμενική διοίκηση

Μόνο χαμόγελα έφερε στα χείλη των φίλων της ΑΕΛ η είδηση που βγήκε στις… καθυστερήσεις της προχθεσινής συνάντησης που κάλεσε ο Αντρέας Σοφοκλέους.

Όχι μόνο δεν αποχώρησε οριστικά ο Πρόεδρος, αλλά θα συμπορευτεί μαζί με πρώην Προέδρους (Έλληνας, Φραντζής, Ηροδότου, ακούγεται και ο Σολομωνίδης) και πρώην στελέχη (Λανίτης, Ιακωβίδης) σε μια οικουμενική διοίκηση, που έχει σαν μοναδικό στόχο τη σωτηρία της ΑΕΛ. Δεν είναι μυστικό ότι αυτή την εξέλιξη

ήθελε ο κ. Σοφοκλέους, ο οποίος κουράστηκε και απογοητεύτηκε απ' το να διοικεί μόνος του αυτό το μεγάλο σωματείο. Τώρα θα έχει συμπαράσταση από ανθρώπους που έχουν δείξει διαχρονικά ότι και αγαπούν το σωματείο τους αλλά και τη δύναμη έχουν για να βοηθήσουν την ΑΕΛ να σταθεί στα πόδια της. Ήδη από χθες η οικουμενική διοίκηση έπιασε δουλειά, για να καθοριστούν οι διάφορες εργασίες και τα πόστα που θα έχει το κάθε μέλος της νέας διοίκησης. Σίγουρα άμεση προτεραιότητα είναι η αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας, αλλά και να μαζευτούν χρήματα που είναι αναγκαία για την ομαλή λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Πιθανότατα από αύριο, και αφού πρώτα περάσει ο σημερινός πολύ σημαντικός αγώνας στο «Δασάκι», θα υπάρξουν και οι επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τη στελέχωση αλλά και τους στόχους που θα θέσει η οικουμενική διοίκηση.

Ζητούμενο η επιστροφή στις νίκες
Οι διοικητικές εξελίξεις σίγουρα θα βοηθήσουν να αλλάξει και η ψυχολογία της ομάδας, εν όψει της σημερινής πολύ σημαντικής αναμέτρησης με τον Εθνικό στο «Δασάκι». Το ιδανικό θα είναι η ΑΕΛ να συνδυάσει τη νέα εποχή στα διοικητικά με την επιστροφή της στις νίκες μετά από περίπου 2,5 μήνες στο πρωτάθλημα. Είναι δεδομένο ότι άτομα της νέας διοίκησης επισκέφθηκαν τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο για να τους στείλουν το μήνυμα ότι είναι δίπλα τους και πως η ΑΕΛ γυρίζει σελίδα, αφήνοντας πίσω της τα προβλήματα.

Εκτός Μέσκα και Μαύρου
Ο Μάκης Χάβος ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία της ομάδας του χωρίς να υπολογίζει στους τραυματίες Μέσκα και Μαύρου. Έχει κάνει διάφορες σκέψεις όσον αφορά την αρχική 11άδα και είναι βέβαιο ότι θα παρατάξει ό,τι καλύτερο διαθέτει, για να πανηγυρίσει η ΑΕΛ τη νίκη μετά από 7 αγώνες χωρίς τρίποντο. Ταυτόχρονα η ΑΕΛ ψάχνει την πρώτη της μακριά από το «Τσίρειο» μετά τις 8 Μαρτίου, δηλαδή μετά από σχεδόν 9 μήνες, κάτι πρωτάκουστο για ομάδα της εμβέλειας της ΑΕΛ.

Οι σκέψεις του κόουτς
Σχετικά με τους παίκτες που θα ξεκινήσουν, ο Ντεγκρά θα είναι κάτω από τα δοκάρια, παρά το γεγονός ότι ακόμα δείχνει κάπως επηρεασμένος από τον τραυματισμό του. Στο δεξιό άκρο της άμυνας θα είναι ο Αϊρόσα και στο αριστερό ο Σιέλης. Αν ο Σιέλης επιλεχθεί για το κέντρο της άμυνας τότε θα ξεκινήσει ο Ελευθερίου. Ο Ζοάο Πάολο Αντράντε θα είναι ο ένας εκ των κεντρικών αμυντικών. Την άλλη θέση τη διεκδικούν οι Σιέλης και Σαμπού, ενώ δεν αποκλείεται να αγωνιστεί εκεί και ο Σουάρες. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πάρει τη θέση του αμυντικού μέσου ο Αρουά, ενώ για τις άλλες δύο θέσεις της μεσαίας γραμμής είναι όλα ανοικτά. Κουταντέρ, Οχενέ, Φράγκου, Ελευθερίου και Ρομπέρ έχουν τις πιθανότητές τους για να αρχίσουν την αναμέτρηση. Σε ό,τι αφορά την επίθεση, ο Σέμα θα είναι στην κορυφή, ο Σαρδινέρο στο ένα φτερό, ενώ στο άλλο πιθανότατα ο Φέλτσερ.
Άγνωστο το πόσος κόσμος θα ακολουθήσει την ΑΕΛ στο σημερινό ταξίδι στο «Δασάκι». Υπό κανονικές συνθήκες ο αριθμός δεν θα είναι μεγάλος. Όμως, ίσως οι διοικητικές εξελίξεις αλλάξουν το κλίμα και βρεθούν στο πλευρό της ομάδας τους πολλοί περισσότεροι Αελίστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα