ΑΕΛ: Μόνο το βαθμολογικό κέρδος

Η αρχή έγινε στο λεμεσιανό ντέρμπι, όμως στην ΑΕΛ θέλουν να υπάρξει και συνέχεια. Η ΑΕΛ επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και αυτό είναι κάτι που έχει φέρει ξανά την αισιοδοξία στους «κίτρινους». Η έξοδος στη Λευκωσία τη Δευτέρα είναι πολύ δύσκολη, όμω στη λεμεσιανή ομάδα το μόνο που σκέφτονται είναι το βαθμολογικό κέρδος, που, αν έρθει, θα διατηρήσει τους κίτρινους σε τροχιά Ευρώπης, αλλά θα τους δώσει και αυτοπεποίθηση ενόψει των

διπλών αναμετρήσεων για το κύπελλο τον άλλο μήνα.

Ο Διονύσης Διονυσίου περιμένει σήμερα τα νέα σχετικά με τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν οι Σοάρες και Τζούνιορ για να γνωρίζει αν μπορεί να τους υπολογίζει για τον αγώνα στη Λευκωσία. Ο αρχηγός του Πράσινου Ακρωτηρίου τελικά πήγε χθες για εξετάσεις (και όχι την Τρίτη όπως αρχικά είχε λεχθεί) και άπαντες περιμένουν τα νεότερα. Θυμίζουμε ότι ο Σοάρες τραυματίστηκε στο γόνατο το περασμένο Σάββατο. Έχει κληθεί και στην εθνική του ομάδα για τον αγώνα με το Λουξεμβούργο στις 28 του μήνα και έτσι είναι πιθανό, αν είναι καλά, να μην προλάβει να τεθεί στη διάθεση του προπονητή του για τον αγώνα της 3ης αγωνιστικής της Β φάσης.

Στοίχισε η απουσία
Σε ό,τι αφορά τον Ντόσα, η απουσία του έχει στοιχίσει στη λεμεσιανή ομάδα. Ο διεθνής αμυντικός τραυματίστηκε την παραμονή του αγώνα με την ΑΕΚ (11 Φεβρουαρίου), έπαιξε κόντρα στην ομάδα της Λάρνακας, έγινε αλλαγή και από τότε δεν έχει αγωνιστεί ξανά. Είναι ήδη 1 μήνα και κάτι εκτός, και η απουσία του κάτι περισσότερο από εμφανής. Το κενό που άφησε στην άμυνα δεν μπορεί να αναπληρωθεί εύκολα και όλοι στην ΑΕΛ τον περιμένουν πώς και πώς να επιστρέψει στη δράση. Δεν είναι τυχαίο ότι τα μεγάλα αμυντικά προβλήματα η λεμεσιανή ομάδα τα εμφάνισε κατά τη διάρκεια της απουσίας του Τζούνιορ.

Πέραν των δύο ποδοσφαιριστών η τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα και έχει τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές κανονικά στη διάθεσή της για τον αγώνα της Δευτέρας.

Μετά το ανέβασμα των Σοάρες και Φορτούνα στην ΑΕΛ περιμένουν να συμβεί κάτι ανάλογο και με τον Πίτι. Ο Ισπανός, μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα που έκανε με την κίτρινη φανέλα, είναι πίσω τον τελευταίο μήνα, και αυτό έχει αντίκτυπο σε όλη την ομάδα. Ο Πίτι δείχνει στις προπονήσεις να το έχει πάρει προσωπικά και θέλει από τον αγώνα στην Λευκωσία την Δευτέρα να επανέλθει στις αρχικές του παρουσίες. Ο έμπειρος επιθετικός γνωρίζει πολύ καλά ότι περιμένουν πάρα πολλά από αυτόν στην ΑΕΛ και θέλει να βοηθήσει όσο μπορεί για να εξασφαλίσουν οι «κίτρινοι» ευρωπαϊκό εισιτήριο. Άλλωστε έχει συμβόλαιο και για τη νέα χρονιά και θα ήταν ιδανικό γι' αυτόν να αγωνιστεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

Επίσης η παρουσία του Λαφράνς στη θέση του αμυντικού μέσου ήταν πολύ καλή. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής με την Αϊτή, γνωρίζει τη συγκεκριμένη θέση αφού εκεί αγωνίζεται με την εθνική του ομάδα. Δεν αποκλείεται στην πορεία και με την επιστροφή Τζούνιορ στη δράση, ο κ. Διονυσίου να σκεφτεί τη συγκεκριμένη λύση για τη μεσαία γραμμή της ομάδας του. Ειδικά αν επαναλάβει ο Λαφράνς και σε άλλο παιγνίδι εμφάνιση σαν του περασμένου Σαββάτου ως αμυντικός μέσος.

Keywords
Τυχαία Θέματα