ΑΕΛ: Ψάχνει τον εκλεκτό από την Κύπρο

Έσπασε ο πάγος αφού ο κ. Σοφοκλέους επικοινώνησε χθες με τον Πάμπο Χριστοδούλου, με τον Κύπριο τεχνικό να απαντά αρνητικά

Τον νέο της προπονητή ψάχνει και επίσημα η ΑΕΛ από χθες. Ουσιαστικά Αντρέας Σοφοκλέους και Αντρέας Γιάπας ψάχνουν τον 5ο προπονητή που θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας μετά τον πιο πετυχημένο τεχνικό στην ιστορία της ΑΕΛ, Πάμπο Χριστοδούλου, που μεθαύριο συμπληρώνονται τρία χρόνια από την αποδέσμευση

του. Ζόρζε Κόστα, Λίτο Βιντιγκάλ, Ιβάιλο Πέτεφ και Χριστάκης Χριστοφόρου απέτυχαν να διαδεχθούν επάξια τον ομοσπονδιακό τεχνικό, που αποτελεί τον διακαή πόθο του κάθε οπαδού της ΑΕΛ για τη θέση του προπονητή στη λεμεσιανή ομάδα. Φυσικά με τα σημερινά δεδομένα, ο κ. Χριστοδούλου δύσκολα θα έλεγε ναι στη μεγάλη επιστροφή. Χθες ο πρόεδρος της ΑΕΛ επικοινώνησε με τον κ. Χριστοδούλου, ο οποίος αφού τον ευχαρίστησε, του τόνισε ότι ακόμα δεν είναι η ώρα της επιστροφής στην ΑΕΛ. Ουσιαστικά ήταν η πρώτη επικοινωνία ανάμεσα στους δύο άντρες μετά το ξαφνικό διαζύγιο της 22ας Οκτωβρίου του 2012.
Ήδη έχουν κυκλοφορήσει αρκετά ονόματα ότι έχουν βολιδοσκοπηθεί για την τεχνική ηγεσία της ομάδας, χωρίς αυτό απαραίτητα να αποτελεί και πραγματικότητα. Ο Νίκος Παναγιώτου, ο Νεόφυτος Λάρκου, ο Κώστας Σακκάς, ο Λούκας Χατζηλούκας είναι κάποια από τα πρώτα ονόματα που κυκλοφόρησαν. Φαίνεται ότι στην ΑΕΛ θέλουν να προσλάβουν προπονητή από την Κύπρο, που να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Στόχος της διοίκησης είναι να κλείσει το συντομότερο για να μην πάει με υπηρεσιακό προπονητή στο μίνι λεμεσιανό ντέρμπι με τον Άρη την Κυριακή.
Χθες την ομάδα προπόνησε ο βοηθός του κ. Χριστοφόρου, Άντριαν Χατζηαλεξάνδρου (που πάντως έδωσε το "παρών" του στην προπόνηση), ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν για σήμερα δόθηκε ρεπό ή όχι.

Ο απολογισμός του Χριστοφόρου
Με μια λιτή ανακοίνωση, η διοίκηση της ΑΕΛ γνωστοποίησε χθες βράδυ το τέλος της συνεργασίας με τον Χριστάκη Χριστοφόρου: «Η ΑΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΤΔ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή κ. Χριστάκη Χριστοφόρου, τον οποίο θέλει να ευχαριστήσει για τις υπηρεσίες του στον σύλλογο. Ο κ. Χριστοφόρου εργάστηκε τίμια, με αγάπη και ζήλο προς την ομάδα μας και δεν είχε οποιαδήποτε άλλη οικονομική απαίτηση πέραν των δεδουλευμένων του και γι’ αυτό τον ευχαριστούμε».
Ο πρώην πλέον τεχνικός της λεμεσιανής ομάδας έμεινε στον πάγκο της ΑΕΛ 333 ημέρες (δηλαδή 11 μήνες), αφού ανέλαβε στις 17 Νοεμβρίου 2014 και το διαζύγιο εκδόθηκε στις 19 Οκτωβρίου. Η παρουσία του στην ΑΕΛ κρίνεται ως αποτυχημένη, αφού σε 30 αγώνες πρωταθλήματος σημείωσε μόλις 8 νίκες, έφερε 9 ισοπαλίες ενώ γνώρισε 13 ήττες με γκολ 27 υπέρ και 42 κατά. Στο κύπελλο, σε 7 αγώνες η ΑΕΛ κέρδισε 2, έφερε 4 ισοπαλίες και έχασε τον τελικό με τέρματα 10-10. Επίσης έφερε και μια ισοπαλία 0-0 στο Σούπερ Καπ, το οποίο κατέκτησε στη διαδικασία των πέναλτι. Δηλαδή ο κ. Χριστοφόρου σε 38 αγώνες κέρδισε τους 10, έφερε 14 ισοπαλίες και γνώρισε άλλες τόσες (14) την ήττα. Η ομάδα του πέτυχε 37 γκολ και δέχθηκε 52.
Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι 6 από τις 10 νίκες ήταν με 1-0 (ΑΕΚ, Ερμής, Οθέλλος, Αγία Νάπα στο πρωτάθλημα, Εθνικός, Ερμής στο κύπελλο), οι δύο με 2-1 (ΑΠΟΕΛ, Δόξα), ενώ μόνο την Αγία Νάπα και τη Σαλαμίνα κέρδισε με περισσότερο από ένα γκολ, 3-0 την πρώτη στις 14 Φεβρουαρίου για την 20ή αγωνιστική και 2-0 τη δεύτερη για την 32η αγωνιστική της περσινής περιόδου.
Επίσης επί των ημερών του η ΑΕΛ πέτυχε μόλις μια εκτός έδρας νίκη, ενώ δεν κατάφερε ποτέ στο πρωτάθλημα να πετύχει δύο νίκες στη σειρά σε 30 αγώνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα