ΑΕΛ: Το πιο σημαντικό και καθοριστικό

Πρόκριση! Μόνο αυτό και τίποτα άλλο. Η ΑΕΛ ταξιδεύει στη Λάρνακα, με ασπίδα το 1-0 του πρώτου αγώνα και τους 1.300 περίπου οπαδούς της για να αντιμετωπίσει τον Ερμή, με μοναδικό στόχο να πάρει το εισιτήριο για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Εδώ και καιρό, ο θεσμός του κυπέλλου αποτελούσε για τη λεμεσιανή ομάδα τον μοναδικό ρεαλιστικό δρόμο για έξοδο στην Ευρώπη και για να σώσει τη φετινή χρονιά. Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και ο Χριστάκης Χριστοφόρου και οι ποδοσφαιριστές του βρίσκονται ενώπιον της μεγαλύτερης

-μέχρι την επόμενη- φετινής τους πρόκλησης. Ο αποψινός (19:00) αγώνας στο «Αμμόχωστος» είναι ο καθοριστικότερος της ΑΕΛ τη φετινή περίοδο. Τόσο απλά.Στο στρατόπεδο της λεμεσιανής ομάδας υπάρχει μεγάλο πάθος για την πρόκριση. Κανένας δεν συζητά, ούτε για αστείο, το ενδεχόμενο η φετινή χρονιά να τελειώσει σήμερα στην Λάρνακα. Άπαντες είναι αποφασισμένοι να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν στον αγωνιστικό χώρο για να πάρουν την πρόκριση. Το έργο της ΑΕΛ είναι δύσκολο, όμως δεν πρέπει να διαφεύγουν από κανένα τα δεδομένα, που είναι όλα υπέρ της λεμεσιανής ομάδας. Πρώτα από όλα, έχει ένα πολύ καλό σκορ από τον πρώτο αγώνα. Το 1-0 σίγουρα δεν είναι σκορ ασφαλείας, όμως είναι ένα αποτέλεσμα που κάνει φαβορί τη λεμεσιανή ομάδα, ιδιαίτερα αν σκοράρει απόψε, που είναι ο βασικός της στόχος. Επίσης θα έχει στο πλευρό της τον κόσμο της, που θα μετατρέψει την έδρα του αντιπάλου σε Τσίρειο. Ο κ. Χριστοφόρου έχει αποδείξει αυτά τα δύο χρόνια που βρίσκεται στους πάγκους ότι είναι εξαιρετικός στα νοκ άουτ παιγνίδια με 6 προκρίσεις σε 7 προσπάθειες. Η ομάδα της ΑΕΛ δεν υστερεί σε τίποτα από τον αντίπαλό της, το αντίθετο μάλιστα, έχει πολύ πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές σε κάποιες θέσεις. Όλα συνθέτουν τους λόγους, για τους οποίους οι «κίτρινοι» αισιοδοξούν ότι απόψε θα επιστρέψουν στη Λεμεσό με την πρόκριση.Ερωτηματικό ο ΣαμπούΟ Μασάμπα Σαμπού είναι στην αποστολή της ΑΕΛ που κατέλυσε σε ξενοδοχείο, όμως είναι άγνωστο ακόμα αν θα είναι στην 11άδα. Υπάρχουν πιθανότητες να ξεκινήσει, υπάρχουν πιθανότητες να είναι στον πάγκο, ενώ δεν αποκλείεται να αποκλειστεί από την αποστολή τελευταία στιγμή. Αν είναι σε θέση να αγωνιστεί, θα πάρει τη θέση του στο κέντρο της άμυνας, σε διαφορετική περίπτωση θα τον αντικαταστήσει ο Μεντί και θα παίξει στο αριστερό άκρο ο Εντμάρ. Σίγουρος στο κέντρο της άμυνας είναι ο Σιέλης, ενώ ο Καρλίτος θα παίξει δεξιά αν δεν αγωνιστεί ο Σαμπού και αριστερά αν αγωνιστεί.Οι Σακκέτι και Ντιαλό θα έχουν τον ρόλο των αμυντικών μέσων και ο Λουτσιάνο Μπεμπέ την ευθύνη οργάνωσης του παιγνιδιού της λεμεσιανής ομάδας. Στα φτερά θα παίξουν οι Σαρδινέιρο (δεξιά) και Καλό (αριστερά), ενώ ο Ταγκπατζούμι θα είναι στην κορυφή της επίθεσης. Παρουσία άλλου ποδοσφαιριστή θα αποτελέσει την έκπληξη του κ. Χριστοφόρου στον σημερινό αγώνα.Οι φίλοι της ΑΕΛ θα αναχωρήσουν για τη Λάρνακα όλοι μαζί στις 17:00. Εισιτήρια υπάρχουν ακόμα κάτι λίγα, και αναμένεται να εξαντληθούν σήμερα. Ο κόσμος της ΑΕΛ έχει συνειδητοποιήσει τη σημασία του αγώνα και θα βρεθεί στο πλευρό της ομάδας του για να σπρώξει τους ποδοσφαιριστές προς την πρόκριση.

Keywords
Τυχαία Θέματα