Άφησαν ελεύθερο Σύρο τρομοκράτη αντί να τον απελάσουν

Ελεύθερος έχει αφεθεί Σύρος τρομοκράτης, μετά την αδικαιολόγητα παρατεταμένη απραγία του κράτους για απέλαση του.

Καταπέλτης στην απόφαση του ο δικαστής του Ανωτάτου, Ιωάννης Ιωαννίδης, απέναντι στις Αρχές της Δημοκρατίας οι οποίες, για 18 ολόκληρους μήνες δεν ακολούθησαν καμία διαδικασία απέλασης του, έστω και αν αυτός έδωσε τη συγκατάθεσή του για να απελαθεί.

Ο αιτητής, ο οποίος κατάγεται από τη Συρία, συνεχίζει να τελεί υπό κράτηση από τις 23.1.2023, ημερομηνία κατά την οποία εξέτισε ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Η κατηγορία αφορούσε σε «παρακολούθηση εκπαίδευσης για τέλεση

αδικημάτων τρομοκρατίας». Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα  ουδεμία προσπάθεια έγινε για απέλαση του, παρόλο που ο ίδιος ισχυρίζεται πως στο παρελθόν επιθυμούσε να απελαθεί.

Ο ίδιος μάλιστα, ενώ είχε κριθεί  ως αρκούντως σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια αλλά και για τη δημόσια τάξη, αντί να απελαθεί ήταν υπό κράτηση από τις Αρχές αδικαιολόγητα.

Όχι μόνο δεν έπραξαν οτιδήποτε στα δύο χρόνια που ο αιτητής παρέμενε υπό κράτηση για σκοπούς της ποινικής υπόθεσης που αντιμετώπιζε, για να προετοιμάσουν την απομάκρυνση του από τη χώρα, αλλά ουδέν έπραξαν και μετά που αυτός εξέτισε την ποινή φυλάκισης που του είχε επιβληθεί.

Μάλιστα όπως ανέφερε στην απόφαση του ο δικαστής, για να δικαιολογήσουν την πιο πάνω αδράνεια τους, οι Αρχές ισχυρίζονται πως ανέμεναν την έκδοση της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας, στο οποίο αποτάθηκε ο ίδιος για παραβίαση του δικαιώματος του σε ακραματική διαδικασία ανανέωσης της άδειας παραμονής του.

Ωστόσο σύμφωνα με τον δικαστή στις 3 Ιουλίου το Δικαστήριο τον δικαίωσε, αποφασίζοντας πως παραβιάστηκε το δικαίωμα του.

 Σε επικοινωνία που είχε το Σίγμα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας ανέφερε ότι ήδη δόθηκαν οδηγίες από το Αρχηγείο για διοικητική έρευνα.

Διαβάστε επίσης: Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε έφεση για συμφωνία πώλησης τ/κ ακινήτου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άφησαν, Σύρο,afisan, syro