Αυστηρότεροι κανόνες για το πόσιμο νερό τίθενται σε ισχύ

Αυστηρότεροι κανόνες για το πόσιμο νερό από τη βρύση ισχύουν στη Γερμανία με άμεση ισχύ. Καθορίστηκαν χαμηλότερα όρια για βαρέα μέταλλα όπως το χρώμιο, το αρσενικό και ο μόλυβδος.

Οι μολύβδινοι σωλήνες πρέπει να αντικατασταθούν έως το 2026 και το πόσιμο νερό πρέπει να ελέγχεται για περισσότερα μικρόβια.

Οι νέοι κανόνες εφαρμόζουν τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις.

Στη Γερμανία, αυστηρότεροι κανόνες για την επεξεργασία του πόσιμου νερού τέθηκαν σε ισχύ

το Σάββατο.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος στο Dessau, τα όρια όπως το χρώμιο, το αρσενικό και ο μόλυβδος έχουν μειωθεί.

Επιπλέον, οι φορείς εκμετάλλευσης συστημάτων ύδρευσης υποχρεούνται να κλείσουν ή να αντικαταστήσουν τους παλιούς σωλήνες μολύβδου έως τις 12 Ιανουαρίου 2026.

Ο νόμος προσαρμόζεται στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις

Η τροποποίηση μεταφέρει τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις στη γερμανική νομοθεσία.

Η χημική παρακολούθηση του πόσιμου νερού θα επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει τις υπερφθοριωμένες και πολυφθοριωμένες αλκυλικές ουσίες (PFAS).

Αυτή η ομάδα χημικών ουσιών εκτιμάται ότι περιλαμβάνει περισσότερες από 10.000 μεμονωμένες ουσίες που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα καθημερινής χρήσης. Χρησιμοποιούνται επίσης σε βιομηχανικές διεργασίες.

Επειδή είναι εξαιρετικά μακρόβιοι, οι PFAS αποκαλούνται επίσης χημικές ουσίες αιωνιότητας. Ορισμένες από αυτές διεισδύουν ακόμη και στο πόσιμο νερό.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος, οι πάροχοι νερού θα είναι στο μέλλον υποχρεωμένοι να εντοπίζουν έγκαιρα τους πιθανούς κινδύνους για την παροχή.

Η τροποποιημένη έκδοση του κανονισμού διασφαλίζει ότι “το πόσιμο νερό μας μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιείται χωρίς δισταγμό και χωρίς κινδύνους για την υγεία”.

Πηγή: grland

Keywords
Τυχαία Θέματα