Αυστραλία: Αμοιβή 1εκατομμυρίου A$ για την εξαφανισμένη 4χρονη από κάμπινγκ

Η κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας προσέφερε 1 εκατομμύριο αυστραλιανά δολάρια (750.000 δολάρια) για πληροφορίες που οδηγούν στον εντοπισμό ενός 4χρονου κοριτσιού που αγνοείται για έξι ημέρες σε μια απομακρυσμένη παράκτια περιοχή. Η Cleo Smith εξαφανίστηκε από τη σκηνή της οικογένειάς της στο κάμπινγκ Blowholes στο Macleod, περίπου 50 χιλιόμετρα (30 μίλια) βόρεια της πόλης Carnarvon, τα ξημερώματα του Σαββάτου, σύμφωνα με την αστυνομία της Δυτικής Αυστραλίας.

Έκτοτε, οι ομάδες αναζήτησης έψαχναν το δύσβατο έδαφος και την κοντινή θάλασσα,

αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει κανένα σημάδι του παιδιού ή του μαύρου και κόκκινου υπνόσακου.

Οι ντετέκτιβ λένε ότι ανησυχούν πολύ για την ασφάλεια της Κλέο, καθώς πιστεύουν ότι το φερμουάρ για να ανοίξει στη σκηνή ήταν πολύ ψηλό για να το φτάσει - υποδεικνύοντας ότι μπορεί να έχει απαχθεί.

Ο Πρωθυπουργός της Δυτικής Αυστραλίας Μαρκ ΜακΓκόουαν και ο Υπουργός Αστυνομίας Πολ Παπάλια ανακοίνωσαν την ανταμοιβή την Πέμπτη, η οποία θα δοθεί για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην εύρεση της Κλέο ή θα οδηγήσουν στη σύλληψη και καταδίκη του ατόμου ή των ατόμων που εμπλέκονται στην εξαφάνισή της.

Είπαν ότι «προσεύχονται για θετικό αποτέλεσμα».

Η Cleo εθεάθη για τελευταία φορά να κοιμάται φορώντας ένα ροζ/μοβ ολόσωμο εσκιμό με μπλε και κίτρινο μοτίβο.

Την Τρίτη, η ταλαιπωρημένη μητέρα της Cleo, Ellie Smith, και ο σύντροφος της Jake Gliddon, έκαναν δημόσια έκκληση για βοήθεια για να βρουν το κορίτσι. Η Σμιθ περιέγραψε την κόρη της ως όμορφη και λεπτή με «τη μεγαλύτερη καρδιά».

«Κάθε μέρα θέλει να φοράει ένα πριγκίπιστο φόρεμα», είπε. «Είναι τόσο γλυκιά - όλα όσα θα ήθελες σε ένα κοριτσάκι».

Εξαφανίστηκε τη νύχτα

Η Σμιθ είδε τελευταία φορά την  Cleo , τη μεγαλύτερη κόρη της, μέσα στη σκηνή της οικογένειας στις 1:30 το πρωί, όταν το κορίτσι ζήτησε να πιει νερό. Και οι δύο ξανακοιμήθηκαν.

Όταν o Σμιθ ξύπνησε στις 6:00 το πρωί για να ταΐσει τη μικρότερη αδερφή της  Κλέο, το 4χρονο αγνοούνταν.

"(Το πρωί) μπήκα στο άλλο δωμάτιο, το φερμουάρ ήταν ανοιχτό και η Κλέο είχε φύγει ... η σκηνή ήταν εντελώς ανοιχτή, απέχει περίπου 30 εκατοστά (11,8 ίντσες) από το να είναι ανοιχτή."

Ο Smith και ο Gliddon είναι από το Carnarvon και είναι εξοικειωμένοι με την περιοχή Macleod, σύμφωνα με το 9 News. Η οικογένεια είπε ότι όταν ανακάλυψαν ότι η Cleo έλειπε, έψαξαν κοντινά μέρη που πήγαιναν ως παιδιά.

Όταν έγινε σαφές ότι είχε εξαφανιστεί, τηλεφώνησαν στην αστυνομία.

Οι ομάδες αναζήτησης συγκεντρώθηκαν πρώτα στο νερό, στη συνέχεια μεταπήδησαν στην ξηρά, αναζητώντας μια σειρά από παράγκες που βρίσκονται κατά μήκος της ακτογραμμής στο κάμπινγκ. Δεν βρέθηκε τίποτα.

Η αναζήτηση

Η κακοκαιρία εμπόδισε την έρευνα για αρκετές ώρες την Τρίτη. Την Τετάρτη, οι διασώστες της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης (SES) σάρωσαν μια περιοχή 4 τετραγωνικών χιλιομέτρων (2,5 τετραγωνικά μίλια) γύρω από το σημείο που είδε για τελευταία φορά την Cleo.

Τα drones στάλθηκαν σε δύσκολες θάλασσες από γειτονικούς βράχους και τα πληρώματα του SES χτένισαν το έδαφος με τα πόδια, με οχήματα και τετράτροχα ποδήλατα.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Διαβάστε επίσης: Αυστραλία: Κανένα ίχνος της 4χρονης Κλίο που εξαφανίστηκε από ένα κάμπινγκ

Keywords
Τυχαία Θέματα