Αυτή είναι η νέα πρόεδρος της ΠΟΕΔ- Τι αναφέρει στο πρώτο μήνυμά της (pic)

Νέα πρόεδρο έχει από σήμερα η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων. Η Μύρια Βασιλείου, αναλαμβάνει το πηδάλιο της οργάνωσης, απόφαση που λήφθηκε ύστερα από την Εκλογική Παγκύπρια Συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.

Στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης, οι γενικοί αντιπρόσωποι εξέλεξαν τα 25 μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου, τα επτά εκ των οποίων αποτελούν και τη νέα Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΕΔ.

Η νέα σύνθεση αποτελείται από την Μύρια Βασιλείου,

Πρόεδρο, η οποία αναλαμβάνει από την Ρέα Παπαγεωργίου, τον  Απόστολο Σκουρουπάτη στη θέση του αντιπροέδρου, τον Χάρη Χαραλάμπους Γενικό Γραμματέα, Πάμπο Παπαδόπουλο Γενικό Ταμία, Λεωνίδα Χατζηλοΐζου Γενικό Οργανωτικό, Αντώνη Τίνη Βοηθό Γενικό Οργανωτικό και Κώστα Κωνσταντίνου Βοηθό Γενικό Γραμματέα.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η νέα Πρόεδρος δήλωσε πως η ανάληψη της προεδρίας της ΠΟΕΔ αποτελεί για αυτήν μεγάλη τιμή και πρόκληση αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη υποχρέωση, καθώς η εκπροσώπηση του κλάδου τοποθετεί την ηγεσία της ΠΟΕΔ στην πρώτη γραμμή, απέναντι στα κέντρα αποφάσεων.

Καλούμαστε να αναλάβουμε τα ηνία της οργάνωσης, ανέφερε συγκεκριμένα, και να εκπροσωπήσουμε επάξια τον κλάδο.  Σαφώς, συνέχισε, «είναι μια περίοδος δύσκολη, τόσο για την Κύπρο όσο και για το παγκόσμιο, δεδομένης της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού».

Είμαστε, είπε, «σε συνεχή εγρήγορση και σίγουρα η εκπαίδευση στο πλαίσιο της πανδημίας είναι ψηλά στην ατζέντα της θεματολογίας που θα απασχολήσει τα μέλη της οργάνωσης, ώστε με συνεργασία και αποφασιστικότητα να συμβάλουμε ουσιαστικά και καθοριστικά στην παιδεία του τόπου».

Όσον αφορά το θέμα της τηλεκπαίδευσης, η Μύρια Βασιλείου ανέφερε πως τα σχολεία χρειάζονται συνεχή στήριξη από το υπουργείου, ώστε οι δάσκαλοι να συνεχίσουν να προσφέρουν την σωστή παιδεία στους μαθητές.

Είναι, είπε, «ένα από τα θέματα τα οποία θα απασχολήσει τα συλλογικά όργανα της ΠΟΕΔ σε επόμενες συνεδρίες».

Μήνυμα της Προέδρου ΠΟΕΔ με την ευκαιρία της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων της

Η ανάληψη της προεδρίας της ΠΟΕΔ αποτελεί για μένα μια μεγάλη πρόκληση, μια μεγάλη τιμή και μια μεγάλη υποχρέωση.

Μεγάλη πρόκληση γιατί η εκπροσώπηση του κλάδου, μαζί με την υπόλοιπη ηγεσία, μας τοποθετεί στην πρώτη γραμμή απέναντι στα κέντρα αποφάσεων. Μας δίνει τη δυνατότητα και την ευχέρεια να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για τους συναδέλφους και το δημόσιο σχολείο.

Με μια φωνή, χωρίς ξεχωριστές ατζέντες και χωρίς προκαταλήψεις.

Μεγάλη τιμή, γιατί η παράταξη μου, η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ μου πρότεινε την ανάληψη της προεδρίας της Οργάνωσης, δίνοντας μου την ευκαιρία να συνεχίσω από το πλέον υψηλό δώμα της ΠΟΕΔ, τη συνδικαλιστική μου πορεία. Δύναμή μου οι εμπειρίες, οι γνώσεις και η τριβή στα κοινά δίπλα από άξιους και ικανούς συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες από τους οποίους παραλαμβάνω τη σκυτάλη.

Μεγάλη υποχρέωση, γιατί οι ευθύνες της προέδρου, όπως και των υπολοίπων μελών της ηγεσίας, επιβάλλουν σκληρή δουλειά, προσωπικές θυσίες και αφοσίωση σε μια ιδιαίτερα απαιτητική αποστολή.

Ως πρόεδρος θέτω από σήμερα σε διαρκή συνεδρία τη Γραμματεία της Οργάνωσης για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτά που συμβαίνουν και σε αυτά που έρχονται. Η ΠΟΕΔ θα βρεθεί μπροστά από τις  εξελίξεις, εκεί όπου της αξίζει, συνδιαμορφωτής πολιτικών και άξιος διεκδικητής για τα συμφέροντα και τα δίκαια των συναδέλφων.

Στην εποχή της κρίσης σε θεσμούς, αρχές και αξίες, η ΠΟΕΔ θα διαδραματίσει τον καθοριστικό ρόλο της.

Αναλαμβάνω την προεδρία με υπερηφάνεια, με πλήρη επίγνωση της ευθύνης και την προσωπική υπόσχεση ότι θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των συναδέλφων εκπαιδευτικών Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης.

Διαβάστε επίσης:

«Κούνησε το δάκτυλο» στους γονείς ο ΥΠΠΑΝ: «Κανείς δεν επιτρέπεται…»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτή, ΠΟΕΔ#45,afti, poed#45