Αυτή είναι η πιο διάσημη εφαρμογή του κόσμου για τον Ιανουάριο του 2021

Η κρυπτογραφημένη κοινωνική εφαρμογή Telegram αποτελεί το app  με τα περισσότερα downloads  στον κόσμο για τον Ιανουάριο, προσελκύοντας δεκάδες εκατομμύρια «πρόσφυγες-χρήστες» του WhatsApp, Twitter και TikTok.

Η εφαρμογή ασφαλούςσυνομιλίας έφτασε τελικά στο νούμερο 1 τον περασμένο μήνα αφού αυξήθηκε κατά 40%, σύμφωνα με τον ιδρυτή της Pavel Durov, ο οποίος αναγνώρισε τη νίκη του Telegram ως «συνέπεια» σε μια εορταστική ανάρτηση στο κανάλι του Telegram.

«Τα

τελευταία 7,5 χρόνια υπερασπίζαμε με συνέπεια το απόρρητο των χρηστών μας και βελτιώσαμε τακτικά την ποιότητα και το σύνολο δυνατοτήτων των εφαρμογών μας», εξήγησε, υποδηλώνοντας ότι «η εστιασμένη προσπάθεια [εφαρμόστηκε] για μεγάλο χρονικό διάστημα» ήταν υποχρεωμένη να φέρει επιτυχία, είτε πρόκειται για «αθλητισμό, blogging, τέχνη, κωδικοποίηση, επιχειρηματικότητα  ή σπουδές».

Όπως εκτιμά το RT, πολλοί νέοι χρήστες έφτασαν στο Telegram από το Twitter, το Facebook και το YouTube μετά από τα που οι τρεις γιγαντιαίες πλατφόρμες  ξεκίνησαν μαζικές ιδεολογικά καθοδηγούμενες εκκαθαρίσεις τους τελευταίους οκτώ μήνες, με αποτέλεσμα τη διαγραφή δεκάδων χιλιάδων χρηστών λίγο μετά την Ημέρα των Εκλογών στις ΗΠΑ. Ένας από τους χρήστες που επηρεάστηκαν ήταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ - μια κίνηση που έδωσε σε εκατομμύρια συντηρητικούς χρήστες του Twitter το τελευταίο σημάδι που χρειάζονταν ότι ήρθε η ώρα να βρουν μια νέα πλατφόρμα.

Το Telegram επωφελήθηκε επίσης από τις ατυχίες των ανταγωνιστών στην ταχεία ανάπτυξή του. Η αλλαγή της πολιτικής απορρήτου του Facebook για τη θυγατρική της WhatsApp, η οποία ξεκίνησε ως κρυπτογραφημένη εφαρμογή αποστολής μηνυμάτων  πριν το αγοράσει το Facebook το 2014, προκάλεσε χιλιάδες χρήστες να εγκαταλείψουν αυτήν την εφαρμογή για μια με πιο αξιόπιστη κρυπτογράφηση - δηλαδή το Telegram.

Περίπου 24 τοις εκατό των λήψεων Telegram - 63 εκατομμύρια λήψεις - προήλθαν από την Ινδία, η οποία απαγόρευσε επίσης δεκάδες κινεζικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών WeChat και TikTok το περασμένο καλοκαίρι.

Ενώ το Telegram ήταν το νούμερο ένα σε όλα τα smartphone και ήταν επίσης στην κορυφή του διαγράμματος σε τηλέφωνα που λειτουργούν με το λειτουργικό σύστημα Android, έφτασε μόνο στην τέταρτη θέση στο App Store, με τα TikTok, YouTube και Zoom. Η Apple αντιμετωπίζει επί του παρόντος αγωγή από την ομάδα λογοκρισίας Coalition for a Safer Web, η οποία θέλει το Telegram να αφαιρεθεί από το App Store επειδή υποτίθεται ότι χρησιμοποιείται για τη διάδοση βίας, εξτρεμισμού και αντι - Σημιτισμού - μια κατηγορία που θα μπορούσε, σημειώνει το RT,  να χρησιμοποιηθεί ενάντια στο Διαδίκτυο στο σύνολό της. Ωστόσο, σε αντίθεση με την Parler, η οποία επηρεάστηκε από το Διαδίκτυο και από την Google, την Apple και την Amazon, το Telegram έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να σταθεί στο στα πόδια του.

Διαβάστε επίσης: Το Facebook αναγκάζει τους χρήστες WhatsApp να μοιράζονται προσωπικά δεδομένα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτή, Ιανουάριο, 2021,afti, ianouario, 2021