Αυτό είναι το πρόγραμμα για rapid τεστ στα σχολεία (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Αρχίζει από αύριο η διενέργεια διενέργειας οργανωμένου ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid antigen test) με λήψη ρινικού επιχρίσματος στα δημόσια κα ιδιωτικά σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές).


Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο οι κινητές μονάδες δειγματοληψίας του Υπουργείου Υγείας θα επισκέπτονται περιοδικά ανά εβδομήντα δύο (72) ώρες τα σχολεία, σύμφωνα με το πρόγραμμα που επισυνάπτεται και θα εξυπηρετούν

αποκλειστικά τους/τις μαθητές/μαθήτριες. Νοείται ότι στους ελέγχους προτρέπονται να συμμετέχουν όλοι/όλες οι μαθητές μαθήτριες (είτε είναι πλήρως εμβολιασμένοι είτε έχουν νοσήσει εντός των τελευταίων 180 ημερών) για να αποτυπώνεται, συστηματικά, η επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία και να εντοπίζονται έγκαιρα τυχόν κρούσματα, ώστε να διασφαλίζεται, κατά το δυνατό, η ασφαλέστερη λειτουργία των σχολείων με φυσική παρουσία.

Διαβάστε επίσης: Οδηγία για να «σκίσουν» σελίδα από βιβλίο Αγγλικών και αντιδράσεις (ΦΩΤΟ)

Όλοι οι μαθητές/μαθήτριες οι οποίοι θα υποβάλλονται σε τεστ ταχείας ανίχνευσης πρέπει να προσκομίσουν το έντυπο συγκατάθεσης γονέα/κηδεμόνα, το οποίο πρέπει να δοθεί σε όλους/όλες τους/τις μαθητές/μαθήτριες την Τρίτη, 7/9/2021 ώστε να επιστραφεί υπογεγραμμένο την Τετάρτη, 8/9/2021. Υπενθυμίζεται ότι το σχολείο πρέπει να έχει φυλαγμένα τα έντυπα συγκατάθεσης γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/ριών για τη νέα σχολική χρονιά, αφού τα έντυπα γραπτής συγκατάθεσης γονέων/κηδεμόνων τα οποία θα προσκομίσουν οι μαθητές/μαθήτριες για τη διενέργεια του τεστ θα ισχύουν για όλη την περίοδο που θα διενεργούνται οι έλεγχοι στα σχολεία.

Διευκρινίζεται ότι το μήνυμα που αποστέλνεται στο κινητό τηλέφωνο των μαθητών/ριών με το αποτέλεσμα του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου είναι αποδεκτό για είσοδο στον σχολικό χώρο, αναφέρει η εγκύκλιος.

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα