Αυτοί είναι οι Ταλιμπάν: Τα σκοτεινά πορτρέτα τους (pics)

Ο Σιρουλάχ Μπαντρί ήταν μαχητής των Ταλιμπάν για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Πλήρωσε βαρύ τίμημα στον πόλεμο, χάνοντας τρία αδέλφια μαζί με άλλους συγγενείς και φίλους.

Ο στόχος του ήταν ένας: να εκδιώξει τις ξένες δυνάμεις, ειδικά τις αμερικανικές, από το Αφγανιστάν.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 15 Αυγούστου, η Ισλαμική Δημοκρατία του Αφγανιστάν έγινε Ισλαμικό Εμιράτο, το οποίο διοικείται από τους Ταλιμπάν. Σε αυτή τη νέα εποχή, ο Μπαντρί έχει μια νέα

αποστολή, να διατηρήσει την ειρήνη.

Ο Μπαντρί, λίγο πριν κλείσει τα 30 του χρόνια, έγινε αρχηγός του αστυνομικού τμήματος της Καμπούλ στην περιοχή 12.

Υπό την επιτήρηση των Ταλιμπάν, το Αφγανιστάν θα είναι διαφορετικό, δήλωσε. Κατά τη θητεία της προηγούμενης, διεθνώς υποστηριζόμενης κυβέρνησης, οι ληστείες και οι απαγωγές ήταν συνηθισμένες. «Στην κυβέρνησή μας δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εμπλακεί στη διαφθορά», είπε.

Στην Καμπούλ, οι Ταλιμπάν κυβερνούν έναν πληθυσμό που θέλει τον τερματισμό του εγκλήματος και της διαφθοράς. Ωστόσο, πολλοί φοβούνται ότι οι πρώην αντάρτες θα επιβάλουν την ίδια αυστηρή εκδοχή του ισλαμικού νόμου, όπως την προηγούμενη φορά που ανήλθαν στην εξουσία, τη δεκαετία του 1990. Ο ισλαμικός νόμος προέβλεπε από ακρωτηριασμούς χεριών για τους κλέφτες έως ξυλοδαρμό όσων έκοβαν τα γένια τους, καθώς και αποκλεισμό των γυναικών από τη δημόσια ζωή και απαγόρευση μουσικής και ψυχαγωγίας.

Νέοι σε ηλικία μαχητές που βγαίνουν από τα πεδία των μαχών περιπολούν τώρα στους δρόμους της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν. Μερικοί φορούν τις στολές που άφησαν πίσω τους οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ αφγανικές δυνάμεις που καθαιρέθηκαν. «Όσο ζούμε, θα είμαστε το Ισλαμικό Εμιράτο», είπε ο Μπαντρί.

Δείτε τις φωτογραφίες του AP:

Ο μαχητής των Ταλιμπάν Σιρουλά Μπαντρί, αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής 12, ποζάρει στο γραφείο του στην Καμπούλ. Ο Μπαντρί λέει ότι είναι ενταγμένος στους Ταλιμπάν για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Έχασε τα τρία αδέλφια του και πολλούς στενούς φίλους στον πόλεμο. (AP Photo/Felipe Dana)

Ο μαχητής των Ταλιμπάν Γκουλάμ Σαμπούρ, 25 ετών, φωτογραφίζεται σε αστυνομικό τμήμα στην Καμπούλ. (AP Photo/Felipe Dana)

Ο μαχητής των Ταλιμπάν Ναζίρ Αχμέτ, 22 ετών, φωτογραφίζεται φορώντας μια νέα στολή αστυνομίας στην Καμπούλ. Κατάγεται από την επαρχία Παρβάν και βρίσκεται στις δυνάμεις των Ταλιμπάν τα τελευταία 5 χρόνια. (AP Photo/Felipe Dana)

Ο Οσμάν, 20 ετών, φωτογραφίζεται σε αστυνομικό τμήμα της Καμπούλ κρατώντας όπλο. (AP Photo/Felipe Dana)

Ο Χάρις Αλ-Μπαγκλάνι, 26 ετών, φωτογραφίζεται σε αστυνομικό τμήμα στην Καμπούλ. Έχει σπουδάσει θρησκευτικά και πολιτικές επιστήμες, ενώ είναι εκπαιδευμένος ελεύθερος σκοπευτής. Έχει ενταχθεί στους Ταλιμπάν από τα 14 του χρόνια. (AP Photo/Felipe Dana)

Ο μαχητής των Ταλιμπάν Μοχάμεντ Άντελ, 43 ετών, φωτογραφίζεται με όπλο σε αστυνομικό τμήμα στην Καμπούλ του Αφγανιστάν. Κατάγεται από ένα χωριό κοντά στην Καμπούλ και έχει ενταχθεί στους Ταλιμπάν εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια. Λέει ότι κρυβόταν μετά την είσοδο των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. (AP Photo/Felipe Dana)

Ο Αμπντούλ Ραχίμ Νιζάμι, αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής 10. (AP Photo/Felipe Dana)

Ο μαχητής των Ταλιμπάν Χιζμπουλάχ Φατ, 25 ετών, φωτογραφίζεται σε αστυνομικό τμήμα στην Καμπούλ. Πέρασε 3 χρόνια στη φυλακή και έχει ενταχθεί στους Ταλιμπάν εδώ και 8 χρόνια. (AP Photo/Felipe Dana)

Ο μαχητής των Ταλιμπάν Μπριάλι Μαντρί φωτογραφίζεται σε αστυνομικό τμήμα στην Καμπούλ. Φορά την στολή του πρώην στρατού του Αφγανιστάν που άφησαν πίσω οι στρατιώτες της προηγούμενης κυβέρνησης. (AP Photo/Felipe Dana)

Διαβάστε επίσης: Ταλιμπάν: «Η Γερμανία θα συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια στο Αφγανιστάν»

Πηγή: Καθημερινή

Keywords
Τυχαία Θέματα