Αυξάνεται στη Γερμανία η δυναμική των εργαζομένων που απασχολούνται από σπίτι

Σύμφωνα με ανάλυση που δημοσίευσε το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Επιστημών και το Ινστιτούτο Ifo, η εργασία από το σπίτι αποτελεί επιλογή στις μητροπολιτικές περιοχές της Γερμανίας.

Σε πόλεις, όπως το Βερολίνο, η Φρανκφούρτη, το Μόναχο, ή η Στουτγάρδη, ποσοστό μεγαλύτερο του 57% των εργαζομένων απαντά πως θα μπορούσε να εργασθεί κατά βάση ή και συνολικά από το σπίτι.

Σύμφωνα με τον ερευνητή του Ινστιτούτου Ifo, Ζαν Βικτόρ Αλιπούρ «ο τομέας των υπηρεσιών έχει ιδιαίτερα μεγάλη παρουσία στις

μητροπολιτικές περιοχές και υπάρχει μεγάλη δυναμική για τον τομέα αυτό αναφορικά με την απασχόληση από το σπίτι. Τα στοιχεία δείχνουν δυναμικό πάνω από το 50% για διάφορες περιοχές που βρίσκονται κοντά σε μεγάλες πόλεις, όπως το Μόναχο και η Φρανκφούρτη».

Από  την άνοιξη του 2020 ανάλυση -που βασίζεται σε μηνιαίες μετρήσεις- αναφορικά με την απασχόληση από το σπίτι, δείχνει πως το ποσοστό είναι εξίσου υψηλό -πάνω από το 31%- και σε περιοχές γύρω από το Βερολίνο. Αντίθετα, τα ποσοστά είναι μικρότερα, κάτω από 21%, στις περιοχές του Μεκλεμβούργου- Δυτικής Πομερανίας, Κάτω Σαξονίας και Σλέσβιγκ-Χόλσταιν.

Σύμφωνα με τους Γερμανούς ερευνητές των δύο Ινστιτούτων «πολλές ευκαιρίες απασχόλησης από το σπίτι παραμένουν ανεκμετάλλευτες, ειδικά στη βορειο-δυτική Γερμανία». Αντίθετα, οι εργαζόμενοι στην περιοχή του Βερολίνου και στη Βαυαρία εργάζονται από το σπίτι, περισσότερο από την θεωρητικά δυνατή ικανότητα παρόμοιας απασχόλησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα