Αύξηση 70% στα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου, ανακοίνωσε η BP

Αύξηση 70% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου ανακοίνωσε η ο βρετανικός ενεργειακός κολοσσός BP λόγω της αύξησης των τιμών του αργού πετρελαίου, η οποία οδήγησε σε αύξηση της παραγωγής και βελτίωσης της αξιοπιστίας των δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Τα κέρδη μετά τη φορολογία ή τα καθαρά κέρδη εκτινάχθηκαν στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια (2,1 δισ. ευρώ) το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου σε σύγκριση με το περσινό τρίμηνο, αναφέρει η BP σε ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων.

Η συνολική παραγωγή αυξήθηκε

6% σε 3,7 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

Η BP πλήρωσε επιπλέον 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια για δαπάνες που προέκυψαν από την καταστροφή που προήλθε από την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού το 2010, συμπεριλαμβανομένων 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αφορούν την τελική πληρωμή η οποία αφορά τον διακανονισμό που επήλθε το 2012 με το Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. "Έχουμε καταγράψει ακόμα ισχυρή σειρά αποτελεσμάτων", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Bob Dudley.

"Οι ασφαλείς και αξιόπιστες λειτουργίες μας και η ισχυρή οικονομική παράδοση συνεχίστηκαν και εντός του 2018", υπογράμμισε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα