Αύξηση χρέους μεγαλύτερου προμηθευτή νερού της Βρετανίας στα £15,25 δισ.

Το χρέος του συνεχίζει να αυξάνεται παρά τα αυξημένα έσοδα, ανακοίνωσε την Τρίτη ο μεγαλύτερος προμηθευτής νερού της Βρετανίας, Thames Water, αφήνοντας τον όμιλο με ταμειακά διαθέσιμα που διαρκούν μόνο μέχρι τον Μάιο του επόμενου έτους.

Ο μεγαλύτερος προμηθευτής νερού της Βρετανίας απέφυγε την κρατική διάσωση, υπό την προηγούμενη συντηρητική Κυβέρνηση, αφήνοντας τη νεοεκλεγείσα Κυβέρνηση των Εργατικών να αποφασίσει κατά πόσον οι φορολογούμενοι

θα πρέπει να κρατικοποιήσουν εκ νέου την εταιρεία.

Η Thames ανακοίνωσε ότι το χρέος της αυξήθηκε κατά περίπου 9%, σε σχεδόν 15,25 δισ. στερλίνες (19,5 δισ. δολάρια) κατά το έτος που έληξε στα τέλη Μαρτίου.

Η ρυθμιστική αρχή ύδρευσης της Βρετανίας αναμένεται την Πέμπτη να τοποθετηθεί σε ένα πενταετές επιχειρηματικό σχέδιο που καταρτίστηκε από τις βρετανικές εταιρείες ύδρευσης, συμπεριλαμβανομένης της Thames, η οποία την Τρίτη ανακοίνωσε ότι διαθέτει επαρκή ρευστά διαθέσιμα ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων στερλινών - αρκετά για να λειτουργήσει μέχρι τον Μάιο του 2025.

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι καλά τεκμηριωμένες», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Κρις Γουέστον στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ομίλου.

«Όμως, οι λειτουργικές και οικονομικές μας αποδόσεις για το τελευταίο έτος δείχνουν καλή πρόοδο και αυτά τα θετικά αποτελέσματα παρέχουν τις σωστές βάσεις πάνω στις οποίες μπορούμε να χτίσουμε και να βελτιωθούμε», πρόσθεσε.

Η Thames ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το τελευταίο οικονομικό έτος πραγματοποιήσει επενδύσεις ρεκόρ - αυξημένες κατά 18%, σε 2,1 δισεκατομμύρια λίρες - για τη βελτίωση των «γερασμένων» υποδομών.

Η εταιρεία βοηθήθηκε από την αύξηση των εσόδων κατά 10%, σε 2,4 δισ. στερλίνες, καθώς οι πελάτες κατέβαλαν περισσότερο κόστος για την παροχή νερού.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αύξηση, Βρετανίας, £1525,afxisi, vretanias, £1525