Άγιος Δομέτιος: Έργα προέλασης των Αττίλων με πρόσχημα τον εξωραϊσμό

Τις εργασίες βελτίωσης των υποδομών και εξωραϊσμού του χώρου, στην κατεχόμενη πλευρά του Αγίου Δομετίου επιθεώρησε σήμερα ο ψευδοπρωθυπουργός Ουνάλ Ουστέλ, λέγοντας πως τα έργα που γίνονται θα βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση της κίνησης στο σημείο διέλευσης, όπου η κυκλοφορία αυτοκινήτων έχει αυξηθεί πάρα πολύ. 

Ο Ουστέλ, που συνοδευόταν από τον πρόεδρο του τ/κ συνδέσμου εργολάβων είπε ότι η προσπάθεια  στον Άγιο Δομέτιο είναι για την κατασκευή μιας σύγχρονης, χερσαίας διάβασης, μιας πύλης εισόδου στο ψευδοκράτους, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα είναι η μεγαλύτερη χερσαία

πύλη  εισόδου και εξόδου από το ψευδοκράτος.

Η συγκεκριμένη εξαγγελία δεν είναι καινούργια. Απλώς σε λίγους μήνες ολοκληρώνονται τα κατασκευαστικά έργα, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο εξωραϊσμός της περιοχής με σκοπό, όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, τη διευκόλυνση των οδηγών που περνούν από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, είναι το κομμάτι που φαίνεται στο παρακάτω ρεπορτάζ.

Αυτό που γνωρίζουμε, και μάλιστα πολύ καλά, είναι τι επιδιώκουν οι Αττίλες στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, οι κατασκευαστικές εργασίες στην περιοχή για τον εξωραϊσμό και την αποσυμφόρηση, είναι ένα πρόσχημα για την κατασκευή έργων, τα οποία στην ουσία θα προετοιμάζουν το έδαφος σε περίπτωση προέλασης, προς τις ελεύθερες περιοχές, αν και εφόσον το θελήσουν.

Η πλευρά μας γνωρίζει τις προθέσεις της Τουρκίας. Να αναφέρουμε ότι η περιοχή στην οποία γίνονται τα κατασκευαστικά έργα, δίδει το δικαίωμα στους Αττίλες για την ανάπτυξη αρμάτων, η και μηχανοκίνητων ταγμάτων πεζικού σε περίπτωση προέλασης του Αττίλα. 

Πρόκειται για την περιοχή αμέσως μετά το οδόφραγμα και το τουρκικό σημείο διέλευσης. Οι προθέσεις των Τούρκων είναι γνωστές από το τέλος του 2021 και η Εθνική Φρουρά, από το 2022 όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα με επαρκή αριθμό πολυβολείων και προκατασκευασμένων θέσεων, καινούργιων κατασκευών, τα οποία μπορούν να αποκόψουν ενδεχόμενη προέλαση.

Διαβάστε επίσης: Φορτηγό μετέφερε στις Φυλακές 200 κινητά - Πέρασαν εντός μπάλες με ναρκωτικά

Keywords
Τυχαία Θέματα