Άγνωστο τι θα γίνει με τα σχολεία μετά τα νέα μέτρα - Τα σενάρια

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το τι θα γίνει τελικά με τα σχολεία, ένα 24ωρο πριν την ανακοίνωση των αποφάσεων από την Κυβέρνηση για τα νέα μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας. Η αυστηροποίηση των μέτρων, είναι η πρόταση στην ποία συμφώνησαν όλα τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας ενώ σύγκλιση απόψεων είχαν και όσον αφορά στο τι μέλει γενέσθαι για τη λειτουργία των σχολείων.


Οι

τελικές αποφάσεις των οποιοδήποτε μέτρων είναι πολιτική απόφαση και αυτό στο οποίο έχει επικεντρωθεί η Κυβέρνηση- για αυτό υπάρχει η καθυστερήσει των ανακοινώσεων-είναι τα οικονομικά σχέδια στήριξης. Στα μέτρα εάν και εφόσον  επηρεάσουν τα σχολεία θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι γονείς παιδιών κάτω των 14 ετών.


Τα σενάρια

Δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια που αφορούν τις σχολικές μονάδες. Πρώτον είναι πως σε περίπτωση ενός τύπο lockodown  παρόμοιο μ΄αυτό του Μαρτίου, οι μαθητές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης δεν θα έχουν φυσική παρουσία αλλά θα προχωρήσουν σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Δεύτερο σενάριο είναι, σε περίπτωση που να παραμείνουν σε εξ αποστάσεως εκπαίδευσης οι μαθητές  όπως αποφασίστηκε για τις 7 και 8 Ιανουαρίου, δηλαδή τηλεκπαίδευση για τους μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων/Τεχνικών Σχολών εκτός από τα νηπιαγωγεία και Προδημοτική εκπαίδευση.

Τα πιο πάνω θα έχουν ισχύ μέχρι και την λήξη των μέτρων που θα αποφασιστούν.

Σημειώνεται πως όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς που έχουν παιδιών σε σχολεία και είναι κάτω των 14 ετών, θα μπορούν να παραμείνουν σπίτι για εργασία όπως ανακοίνωσε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας, με σκοπό να βοηθήσουν τα παιδιά τους στην εξ αποστάσεων.

Ήδη σήμερα στάλθηκαν οδηγίες προς τις Διευθύνσεις των σχολείων, μέσω εγκυκλίου ώστε να καταγραφούν τα στοιχεία των εκπαιδευτικών που θα απουσιάζουν.

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΠΑΝ: Μπορούν να εργαστούν από σπίτι εκπαιδευτικοί με παιδιά κάτω των 14 ετών

Δρ.Κολιού: Τουλάχιστον για τρεις βδομάδες σε ισχύ τα νέα μέτρα

«Δεν θα εφαρμοστεί το οριζόντιο lockdown του Μάρτη»

ΒΙΝΤΕΟ: «Να δοθεί βοήθεια στους γονείς που θα μείνουν σπίτι με τα παιδιά»

Keywords
Τυχαία Θέματα