«Αιμοδοτούν» το ψευδοκράτος οι σφετεριστές και οι τουρίστες (ΒΙΝΤΕΟ)

Η έρευνά του ΣΙΓΜΑ για τον σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα επεκτείνεται και στον οικονομικό τους αντίκτυπο.

Όπως δείχνουν οι αριθμοί, από το 2015 μέχρι το 2022, τα έσοδα του οικοδομικού και τουριστικού τομέα στα κατεχόμενα έχουν διπλασιαστεί, ξεπερνώντας το ενάμιση εκατομμύριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το ΑΕΠ των κατεχομένων το 2015 ανερχόταν στα 3.4 δισ. ευρώ.

Από αυτά ο οικοδομικός τομέας και ο τουρισμός ξεπερνούν στο σύνολο τα 800

εκ. ευρώ.

Στον τουρισμό και το εμπόριο περιλαμβάνεται η εστίαση και οι ξενοδοχειακές μονάδες. Σημειώνεται ότι αρκετά από τα ξενοδοχεία και τις τουριστικές κατοικίες έχουν ανεγερθεί σε ελληνική γη. 

Το 2020 η προσφορά του κατασκευαστικού τομέα στην οικονομία του ψευδοκράτους αυξήθηκε στα κατεχόμενα φτάνοντας να προσφέρει 250 εκ. και μαζί με τον τουρισμό ξεπερνούν τα 550 εκ. ευρώ.

Όσον αφορά το 2022 φαίνεται πώς ο κατασκευαστικός και τουριστικός τομέας έχουν προσφέρει πέραν του 1μιση εκατομμυρίου ευρώ στην οικονομία του ψευδοκράτους. Όλα αυτά παράνομα.

Αναβρασμός στα κατεχόμενα λόγω των συλλήψεων σφετεριστών

Στα κατεχόμενα επικρατεί αναβρασμός από τις συλλήψεις σφετεριστών. Υπάρχουν αρκετά τα δημοσιεύματα τον τελευταίο καιρό που αναφέρουν ότι ο κατασκευαστικός τομέας έχει πληγεί σημαντικά και ότι οι αγοραστές πλέον δεν νιώθουν την ίδια ασφάλεια με το παρελθόν να κάνουν αγορές. Υπάρχουν και δημοσιεύματα που αναφέρουν ακόμη ότι επικρατεί παράλυση μετά την σύλληψη του ιδρυτή του ομίλου Αφικ.  

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αιμοδοτούν, ΒΙΝΤΕΟ,aimodotoun, vinteo