Αίτημα για δημιουργία νέων Τεχνικών Σχολών από την ΟΛΤΕΚ

Με επιστολή της προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, η Οργάνωση Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου, ζητά να δρομολογηθεί η διαδικασία για τη δημιουργία δύο επιπρόσθετων Τεχνικών Σχολών.

Η ΟΛΤΕΚ προτείνει δημιουργία τεχνικών σχολών στην Επαρχία Λευκωσίας, από μια Τεχνική Σχολή σε Λεμεσό και Πάφο, καθώς και την αντικατάσταση της Τεχνικής Σχολής Αγ. Λαζάρου Λάρνακας με καινούριο κτίριο.

Η γνωστοποίηση της αποστολής του αιτήματος έγινε με ανακοίνωση

από την ίδια την οργάνωση η οποία εξήγησε πως οι κατά καιρούς υποσχέσεις και εξαγγελίες της πολιτείας για την αναγκαιότητα της ανάπτυξης και επέκτασης της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης πρέπει να μετατραπούν σε έργα.

Ο λόγος για αυτό το αίτημα είναι η έλλειψη θέσεων για μαθητές, η οποία παρατηρήθηκε τόσο φέτος όσο και τα περασμένα έτη, κατά την εγγραφή μαθητών τους μήνες Ιούνιο και Σεπτέμβριο.

Τέλος, η ΟΛΤΕΚ βεβαιώνει ότι η δημιουργία Τεχνικών Σχολών εκτός από τα οφέλη που θα έχει για την κοινωνία, θα μπορεί να εξυπηρετεί την ομαλή εκπαίδευση των μαθητών και θα απαλείψει το φαινόμενο έλλειψης θέσεων μαθητών, το οποίο και παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα