ΑΚΕΛ: Εμείς τα ζήσαμε επί Χριστόφια με την ΕΕ

Έχει επιβεβαιωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως λειτουργεί σήμερα, δεν έχει καμία σχέση με την ΕΕ όπως την παρουσιάζουν, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού, προσθέτοντας πως ούτε αλληλεγγύη υπάρχει μεταξύ των χωρών μελών, αλλά ούτε και αλληλοσεβασμός.

Μιλώντας μετά το πέρας του ετήσιου εθνικού μνημοσύνου του ήρωα Χριστόδουλου Αρέστη Μαζαράκη, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Μεσόγη της Πάφου, ανέφερε πως ο τρόπος που παρεμβαίνουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στα εσωτερικά

της Ελλάδας όπως και στην περίπτωση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αλλά και άλλων, πέραν του ότι είναι απαράδεκτος και προκλητικός, είναι και καταδικαστέος.

Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε λύπη για το γεγονός ότι και η κυπριακή κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν έχει στηρίξει την Ελλάδα ενώ θα έπρεπε να την είχε στηρίξει και διερωτήθηκε ποια ήταν η στάση την οποία τήρησε ο Υπουργός Οικονομικών στο περιβόητο Eurogroup, που ζήτησαν από τον κ. Βαρουφάκη να αποχωρήσει.

“Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη. Αν πραγματικά η ΕΕ και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θέλουν αυτά τα οποία λένε με λόγια να εκφραστούν στην πράξη, θα πρέπει να δώσουν τη δυνατότητα στην ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει τις δικές της πολιτικές για το πώς θα καταφέρει η χώρα να ξεφύγει από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει,” πρόσθεσε.

Μια κατάσταση – όπως είπε- η οποία έχει οδηγήσει τον κόσμο σε φτωχοποίηση, σε απόγνωση στη μιζέρια και μια κατάσταση η οποία δεν μπορεί να κάνει περήφανους τους Ευρωπαίους στον 21ο αιώνα.

Ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε απαράδεκτα αυτά που συμβαίνουν και τη στάση την οποία τηρούν απέναντι σε μια νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση χώρας μέλους της ΕΕ.

“Εμείς τα ζήσαμε όταν στην εξουσία ήταν ο Δημήτρης Χριστόφιας, στον οποίο συμπεριφέρθηκαν με τον ίδιο τρόπο έχοντας και εδώ στην Κύπρο και σήμερα στην Ελλάδα υποστηρικτές, ντόπιους οι οποίοι είναι διαπρύσιοι κήρυκες της πολιτικής των αδιεξόδων, όπως είναι η πολιτική που ακολουθείται από την ΕΕ”, σημείωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα