ΑΚΕΛ:Η Κυβέρνηση ξέχασε αμέσως το success story

Νέα επίθεση κατά της Κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, «η Κυβέρνηση θα πρέπει να κατανοήσει ποια είναι τα πραγματικά αιτία των κοινωνικών αντιδράσεων και να αλλάξει τις πολίτικες, ώστε να επέλθει κοινωνική ηρεμία και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα».

Ο κ. Κυπριανού σημείωσε επιπλέον ότι «είναι αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης να παραιτηθεί από τον αυταρχισμό και την αλαζονεία με τους οποίους χειρίζεται τα ζητήματα, να εγκαταλείψει τις βαθιά αντιλαϊκές πολίτικες

και τα προεκλογικά τεχνάσματα και να δει πως θα επιλύσει τα πραγματικά προβλήματα της κυπριακής κοινωνίας».

Έκανε παράλληλα λόγο για προσπάθεια «Συναγερμού-Αναστασιάδη» μετατόπισης ευθυνών για την σημερινή κατάσταση, λέγοντας ότι η «συνταγή» περιλαμβάνει την απαξίωση και την προσπάθεια διχασμού των εργαζομένων, αλλά και την κινδυνολογία και μια προσπάθεια εκφοβισμού του κόσμου, για να αντιδράσει στις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Η τρίτη παράμετρος της συνταγής, συνέχισε «είναι να τα φορτώσουμε στο συνήθη ύποπτο» το ΑΚΕΛ, «το οποίο ευθύνεται για τα πάντα τα οποία συμβαίνουν στην κυπριακή κοινωνία».

Απευθυνόμενος εξάλλου στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, είπε ότι έχει δοκιμάσει την συνταγή του εκφοβισμού του κόσμου και πριν το 2013. «Εμείς θα αντιδρούμε, θα λέμε τη δική μας διαφορετική άποψη. Και θα πρέπει να κατανοήσει ότι η δημοκρατία έτσι λειτουργεί» είπε ο κ. Κυπριανού.

Όπως ανέφερε, στο ΑΚΕΛ έχουν «το ίδιο τουλάχιστον δικαίωμα, όπως και εκείνος, να διατυπώνουμε τις δικές μας πολιτικές θέσεις. Και θα τις διατυπώνουμε όσο και να τον ενοχλούν».

Ο κ. Κυπριανού έκανε λόγο για φτώχεια και ανεργία στην κοινωνία, απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, καθώς και ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου και εκποιήσεις, ως αποτέλεσμα των πολιτικών των κυβερνώντων και του ΔΗΣΥ.

«Φυσιολογικά λοιπόν αυτές οι βαθιά αντιλαϊκές πολίτικες προκαλούν έντονη κοινωνική αναστάτωση και αντίδραση» είπε, ενώ συμπλήρωσε ότι αντιδράσεις ενάντια στη διακυβέρνηση ΔΗΣΥ υπήρξαν και την προηγούμενη δεκαετία, όταν ήταν και πάλι στην Κυβέρνηση.

Ανέφερε ότι χρησιμοποιώντας τους «συνήθεις ιδεολογικούς συμμάχους», τους εργοδότες, προσπαθούν να απεκδυθούν των ευθυνών τους για την κατάσταση αυτή και να τις φορτώσουν σε άλλους.

Αναφέρθηκε στην προσπάθεια απαξίωσης των εργαζομένων, λέγοντας ότι κυβερνώντες μιλούν για «βολεμένους». Διερωτήθηκε αν είναι επίσης βολεμένοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι οδηγοί λεωφορείων, οι υπάλληλοι στα καταστήματα που ήθελαν να μην εργάζονται τις Κυριακές, αλλά και οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν απογευματινά μαθήματα.

Είπε εξάλλου ότι θέλουν να περάσουν στην κοινωνία το μήνυμα πως «οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να έχουν άποψη είναι οι σημερινοί κυβερνώντες» και οι εργοδότες, ενώ «όσοι διαφωνούν, δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν άποψη».

«Όταν εξαγγέλλουν εκείνοι προεκλογικά πυροτεχνήματα, όπως είναι η δημιουργία επαγγελματικού στρατού, ξοδεύοντας 50 εκ. ευρώ, αυτό δεν είναι λαϊκισμός» και ανευθυνότητα, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ενώ την ίδια ώρα, πρόσθεσε, λένε ότι το Κυπριακό θα λυθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Είπε ότι, κατά τους κυβερνώντες, «το να διεκδικούν 47.000 ευρώ οι οδηγοί λεωφορείων, για να τους επιστραφεί ένα μέρος των αποκοπών στον μισθό τους είναι ανεύθυνη προσέγγιση», ενώ είναι σωστό οι ίδιοι να εξαγγέλλουν αυξήσεις στο δημόσιο δύο μήνες πριν τις εκλογές.

Αναφέρθηκε επίσης σε τεράστιες αυξήσεις στον τραπεζικό τομέα, ο οποίος «δυστυχώς έχει καταστρέψει την οικονομία του τόπου», λέγοντας «ότι δεν τους ακούσαμε με τον ίδιο ζήλο, την ίδια ζέση να αντιδρούν».

Ως προς την κινδυνολογία, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι οι κυβερνώντες «ξέχασαν το success story αμέσως» ενώ λένε στους εργαζόμενους να μην διεκδικούν μερικές χιλιάδες ευρώ για να μην καταρρεύσει η κυπριακή οικονομία.

«Ξέρουν ότι υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα στην κυπριακή οικονομία, ξέρουν ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως success story και προσπαθούν να βρουν άλλοθι, φορτώνοντας τυχόν ευθύνες» σε άλλους, είπε.

Ως προς τις ευθύνες που αποδίδονται στο ΑΚΕΛ για τις κινητοποιήσεις σε λιμάνια και νοσοκομεία απάντησε ότι «δυστυχώς για τους εργαζόμενους, είμαστε μειοψηφία στους ημικρατικούς οργανισμούς και στον δημόσιο τομέα, γιατί για δεκαετίες ολόκληρες φρόντιζαν να μας αποκλείουν». Στους οργανισμούς αυτούς, συνέχισε, οι αποφάσεις για κινητοποιήσεις λαμβάνονται με πλειοψηφία.

Σχολίασε εξάλλου τις αντιδράσεις για τις 16 προτάσεις για την υγεία που κατέθεσε το ΑΚΕΛ, με τον κ. Κυπριανού να λέει ότι στον ΔΗΣΥ βιάστηκαν να τοποθετηθούν, φοβούμενοι ότι θα δημιουργηθεί θετική εντύπωση στην κοινωνία από την κατάθεση προτάσεων σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία ή ο τουρισμός.

Αναμέναμε ότι θα τις μελετήσουν και μετά να κρίνουν, είπε, ενώ χαρακτήρισε εξωπραγματική την εκτίμηση του ΔΗΣΥ ότι οι προτάσεις κοστολογούνται μισό δισ. ευρώ, λέγοντας ότι τόσος είναι «ο ετήσιος προϋπολογισμός για όλον τον τομέα της υγείας».

Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, καθώς «οτιδήποτε δεν συμφωνεί με εκείνα τα οποία προτείνουν οι ίδιοι, είναι απορριπτέο και θα πρέπει να απαξιώνεται στη συνείδηση κόσμου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα