Αλαλούμ με τα Δημοτικά-«Έγιναν δεύτερες σκέψεις για το άνοιγμα»(ΒΙΝΤΕΟ)

Αλαλούμ επικρατεί με το άνοιγμα των σχολείων της Δημοτικής Εκπαίδευσης, λίγες ώρες μετά την τηλεδιάσκεψη του υπουργού Παιδείας, Πρόδρομου Προδρόμου και της συντεχνίας των δασκάλων, ΠΟΕΔ.


Την ώρα που ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού τόνιζε μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του ΣΙΓΜΑ ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Παιδείας θεωρείται απίθανο το άνοιγμα των Δημοτικών και νηπιαγωγείων κατά τη δεύτερη φάση του σχεδιασμού σταδιακής

άρσης των περιοριστικών μέτρων ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σωτήρης Χριστοφή έκανε λόγο για δεύτερες σκέψεις, αφού είχε ενώπιον τους ανακοινωθεί επίσημα το άνοιγμα των σχολείων.

Διαβάστε:«Η επιστροφή παιδιών Δημοτικής δεν τοποθετείται στη 2η φάση χαλάρωσης μέτρων»

Συγκεκριμένα ο κος Χριστοφή ανέφερε πως  «λίγες ημέρες πριν είχε προαποφασιστεί η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο. Στη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο είχαμε ενημερωθεί για την επιστροφή των μαθητών. Σίγουρα ο υπουργός Παιδείας, όπως έχουμε αντιληφθεί και εμείς έκανε δεύτερες σκέψεις για τις ανησυχίες και τις έγνοιες που και εμείς ως οργανωμένοι γονείς εκφράσαμε όπως για παράδειγμα ο διαμοιρασμός των παιδιών σ΄ άλλα σχολεία».

Διαβάστε: Σε θολά νερά η Παιδεία-Προβληματισμοί και ανησυχίες από εκπαιδευτικούς

Πρόσθεσε πως αύριο θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των οργανωμένων γονέων με τον αρμόδιο υπουργό  με θέμα τη λειτουργία των σχολείων.

«Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε και το πότε. Το τι άλλαξε μέσα σε 48 ώρες δεν το γνωρίζω. Εμείς περιμέναμε από την αυριανή συνάντηση να ενημερωθούμε αλλά θεωρώ ότι δεν έπρεπε να βγούμε σε ανακοινώσεις(σ.σ. εννοεί τη δήλωση της ΠΟΕΔ) πριν την αυριανή συνάντηση. Έχουμε διαβάσει σήμερα διαφορετικές θέσεις από εκείνα που γνωρίζαμε».

Διαβάστε:Προδρόμου:Αναπροσαρμογή ωραρίου σχολείων-Σύντομα πρόγραμμα Παγκύπριων

Απαντώντας ο κος Φυλακτού ανέφερε πως  η ΠΟΕΔ μετέφερε όσα συζητήθηκαν κατά τη τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Παιδείας.

«Εμείς ενημερωθήκαμε και οφείλαμε να αναφέρουμε όσα λέχθηκαν. Αυτό καταλάβαμε,αυτό κατανοήσαμε. Εάν καταλάβαμε κάτι λάθος θα κριθούμε στη συνέχεια», είπε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα