Αλλαγές στην νέα σχολική χρονιά:Η ΟΑΠ, τα Γαλλικά και τα τετράμηνα

Την ετοιμότητα του Υπουργείου Παιδείας για την νέα σχολική χρονιά μετέφερε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, «Μεσημέρι και Κάτι».

«Είμαστε έτοιμοι. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες που είναι σε εξέλιξη για επίλυση. Θεωρώ ότι πριν τον Σεπτέμβριο θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσει η νέα

χρονιά με τους καλύτερους οιωνούς. Θα είμαστε έτοιμοι στην στελέχωση, θα υπάρξουν κάποιες επιπρόσθετες συμπληρωματικές μεταθέσεις και τοποθετήσεις και είμαστε έτοιμοι όσον αφορά τα βιβλία», είπε.

Οι αλλαγές από τη νέα σχολική χρονιά

Επιπλέον, ο κ. Χαμπιαούρης μίλησε για τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που θα τεθούν σε ισχύ από την νέα σχολική χρονιά.

«Από την νέα σχολική χρονιά, στη Δημοτική Εκπαίδευση θα τεθεί σε ισχύ το Νέο Σύστημα Αξιολόγησης. Η εισαγωγή των Γαλλικών στα ενιαία ολοήμερα. Η διδασκαλία των ψηφιακών τεχνολογιών, λειτουργία θερινών σχολείων. Στη Μέση Εκπαίδευση εφαρμόζεται επίσης, το σύστημα αξιολόγησης του μαθητή και των τετράμηνων εξετάσεων, οι αλλαγές στην Εμπορική Σχολή Μιτσή, η πιστοποίηση της Αγγλικής γλώσσας, θα μπουν οι επιτηρητές ασφαλείας σε όλα τα Λύκεια. Θα έχουμε νέους κλάδους σπουδών σε Τεχνικές Σχολές. Προχωράμε στην νέα στρατηγική για τον αθλητισμό κ.α», εξήγησε.

Οι κατηγορίες για ετσιθελικές αποφάσεις

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες που καταλογίζουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις στον υπουργό Παιδείας, για ετσιθελικές αποφάσεις, ο ίδιος απάντησε πως όλες οι μεταρρυθμίσεις έγιναν μέσα από διάλογο.

«Εάν θέλουν κάποιοι να κατηγορούν τον υπουργό Παιδείας ότι προχωρεί ετσιθελικά, ότι είναι αυταρχικός κ.α. δεν ξέρω γιατί το κάνουν αυτό. Ο καθένας θα κριθεί για τις αποφάσεις του και το έργο του. Δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν. Όλοι όσοι ήθελαν να εκφράσουν την άποψή τους, δεν είπα όχι σε κανέναν», είπε ο κ. Χαμπιαούρης.

Η ΟΑΠ
Όσον αφορά τις αποφάσεις για την Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης(ΟΑΠ) και τις παραιτήσεις, ο κ. Χαμπιαούρης είπε πως «είχαμε δει πως έπρεπε να γίνουν κάποιες αλλαγές στην δομή της Ομάδας. Τα μέλη επισήμαναν τις αδυναμίες που είδαμε εμείς. Με τις αποφάσεις μας δεν καταργείται η Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης και δεν αλλάζει οτιδήποτε με τις διαδικασίες, αλλά με την δομή».

Keywords
Τυχαία Θέματα