Αλλάζουν χέρια τα υποθηκευμένα ακίνητα

Αλλάζουν χέρια μεγάλα εμπορικά ακίνητα στην Κύπρο, περνώντας σταδιακά σε χέρια τόσο ξένων όσο και ντόπιων επενδυτών, όπως καταδεικνύουν οι κινήσεις που γίνονται στο τμήμα που διαχειρίζεται τα ακίνητα που πέρασαν στην κυριότητα της Τράπεζας Κύπρου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ανάμεσα στα ακίνητα που πωλήθηκαν σε ξένους επενδυτές, είναι κτίριο €5,4

εκατ. στην περιοχή της Αγλαντζιάς, κοντά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο, σύμφωνα με τα σχέδια, θα μετατραπεί σε φοιτητικές εστίες.

Επιπλέον, ακίνητο στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα, το οποίο προορίζεται τόσο για εμπορικούς όσο και για οικιστικούς σκοπούς, πωλήθηκε έναντι €1,2 εκ, ενώ ακίνητο με το όνομα «Αχίλλειον 2», πωλήθηκε επίσης έναντι €1,2 εκ.

Την ίδια ώρα, τετραώροφο ακίνητο στον Στρόβολο, το οποίο είχε παραχωρηθεί έναντι χρέους προς την Τράπεζα, πωλήθηκε έναντι €1,05 εκ.

Σημειώνεται ότι βασική επιδίωξη για την Τράπεζα Κύπρου εντός του 2017, είναι να πωλήσει ακίνητα συνολικής αξίας €340 εκ., των οποίων ένα μεγάλο μέρος αποτελεί διακονονισμούς με μεγάλους χρεώστες.

Μέχρι στιγμής, οι συνολικές πωλήσεις ακινήτων από πλευράς Τράπεζας έχουν φτάσει στα €155 εκ, ενώ με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα που παρουσίασε στις 31 Δεκεμβρίου 2016, η Μονάδα Διαχείρισης Ακινήτων διαχειριζόταν ακίνητα με λογιστική αξία ύψους €1,4 δισ., που αντιστοιχούν σε 1.124 ακίνητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα