Άλωνα: Βίντεο από την πυρκαγιά στις κατοικίες - Απολογισμός

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε κατοικία σε κεντρικό σημείο του χωριού Άλωνα, την Κυριακή του Πάσχα (8/4), γύρω στις 19:40, η οποία επεκτάθηκε και σε τρια άλλα σπίτια.

Εντός της οικίας, από την οποία ξεκίνησε η πυρκαγιά, βρισκόταν μια γυναίκα με τον σύζυγο της, από την οποία κατάφεραν να εξέλθουν χωρίς να κινδυνεύσουν.

Η φωτιά, σύμφωνα με τις ενδείξεις της Πυροσβεστικής αλλά και την μαρτυρία του ιδιοκτήτη της κατοικίας φέρεται να ξεκίνησε από τζάκι, για να

επεκταθεί ακόλουθως και σε παρακείμενες οικίες.

Σύμφωνα με κατοίκους του χωριού, οι οποίοι επικοινώνησαν με το Sigmalive, αποστέλλοντας και σχετικές φωτογραφίες, υπήρξε ολιγωρία αναφορικά με την ανταπόκριση της Πυροσβεστικής στη σκηνή.

Στη σκηνή ανταποκρίθηκαν γύρω στις 20:45 πυροσβεστικά οχήματα από τους σταθμούς Παλαιχωρίου και Ακρόπολης. Σχολιάζοντας στο Sigmalive, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέας Κεττής, τις καταγγελίες των κατοίκων, για καθυστερημένη ανταπόκριση στη κλήση, σημείωσε ότι όλοι οι αγροτικοί σταθμοί, πλην του Μονιάτη και της Ευρύχου, επανδρώνονται μέχρι τις 19:00.

Πέραν τούτου, πρόσθεσε, ότι ο σταθμός Παλαιχωρίου επανδρώνεται από έκτακτους πυροσβέστες και όχι από μόνιμο προσωπικό.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι από την πρώτη στιγμή που η Πυροσβεστική δέχτηκε τη κλήση για την πυρκαγιά στην Άλωνα, αναχώρησαν άμεσα όχηματα από τον σταθμό Ακροπόλεως, στον Στρόβολο.

Ερωτηθείς γιατί από τον Στρόβολο και όχι από τον σταθμό Λακατάμειας, ανέφερε ότι εκείνη την στιγμή ανταποκρινόταν σε άλλο περιστατικό στο Μένοικο.

H πυρκαγιά, τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 21:20 το βράδυ. Η μια κατοικία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει καταστραφεί ολοσχερώς, η δεύτερη έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές ενώ αλλες δυο οικίες υπέστησαν ελαφρότερες ζημιές στις οροφές.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κάτοικοι του χωριού καθώς επίσης και η Πολιτική Άμυνα συνέδραμε από την πρώτη στιγμή για την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας.

Keywords
Τυχαία Θέματα