"Eρμητικά κλειστές" οι πόρτες των τραπεζών στα κατεχόμενα

Πιεστική χαρακτηρίζει την ανάγκη εναρμόνισης και προσαρμογής, της ενοποιημένης κυπριακής οικονομίας με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, σε περίπτωση λύσης, ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας μετά την πρώτη επίσημη συζήτηση των οικονομικών παραμέτρων της λύσης στο Eurogroup, ο Χάρης Γεωργιάδης, καθιστά, εμμέσως πλην σαφώς, ξεκάθαρο ότι επί του παρόντος όλα είναι στον αέρα.

"Έχει για παράδειγμα συμφωνηθεί πως το ευρώ θα είναι το νόμισμα σε όλη τη χώρα απ' την πρώτη μέρα. Πολύ καλά, αλλά για να ισχύσει αυτό και να ισχύσει αυτό στην πράξη θα πρέπει το τραπεζικό σύστημα

σε ολόκληρη την επικράτεια να προετοιμαστεί και προετοιμασία σημαίνει πως πρέπει να πληρεί τα κριτήρια που το πανευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο προβλέπει, καθορίζει και αυτό δεν θα γίνει... δεν μπορεί να γίνει χωρίς προσπάθεια και δεν μπορεί να ξεκινήσει καν η προσπάθεια αν δεν γίνει προηγουμένως ένας σωστός διαγνωστικός έλεγχος", ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Οικονομικών.

Το ψευδοκράτος εξακολουθεί να κρατεί ερμητικά κλειστές τις πόρτες των 26 τραπεζών που δραστηριοποιούνται στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, αν γίνει η σωστή προετοιμασία και προσαρμογή και του δημοσίου τομέα και του τραπεζικού τομέα, των δομών γενικότερα του οικονομικού περιβάλλοντος, όχι μόνο κόστος δεν θα προκύψει, οικονομικό κόστος από την επανένωση της Κύπρου απ' τον τερματισμό της κατοχής, αλλά όφελος, όφελος και μάλιστα μεγάλο και σημαντικό θα προκύψει.

Ο Χάρης Γεωργιάδης έστειλε το μήνυμα ότι δεν πρόκειται για απαιτήσεις των Ελληνοκυπρίων που στοχεύουν να δυσκολέψουν τη ζωή των Τουρκοκυπρίων, αλλά για απαραίτητα βήματα που θα θέσουν την ενοποιημένη κυπριακή οικονομία σε στέρεες βάσεις απ' την πρώτη μέρα της λύσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα